- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski spasioci poleteli za Tursku /video/

© Sputnik / Sertač Kaяr / Uđi u bazu fotografijaPosledice zemljotresa u Turskoj
Posledice zemljotresa u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Prvi avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije sa ruskim spasiocima krenuo je u Tursku da pomogne u otklanjanju posledica zemljotresa.
Sa aerodroma Žukovski prvi je poleteo avion An-148 sa rukovodstvom Ministarstva. U avionu je zamenik ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijan.
Za njim će poleteti još dva aviona. Osim toga, jedan avion Il-76 bi trebalo da ode u Siriju.
Po naređenju ministra za vanredne situacije Rusije Aleksandra Kurenkova u pripravnost je stavljeno sedam kinoloških odreda i više od sto specijalista aeromobilnog odreda ruskog Ministarstva za vanredne situacije „Centrospas“ i Centra za spasilačke operacije posebnog rizika „Lider“. Ruski spasioci će u zonu vanredne situacije dostaviti aeromobilnu bolnicu, u kojoj će više od 40 specijalista ruskog Ministarstva pružati kvalifikovanu medicinsku pomoć.
Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihtera u ponedeljak rano ujutro pogodio je jugoistočnu Tursku. Prema poslednjim podacima, poginula je 1.651 osoba, povređeno 11.119. Takođe je stradalo nekoliko regiona Sirije, a zemljotres se osetio i u libanskoj prestonici Bejrutu. U Siriji je prema poslednjim informacijama poginulo više od 400 ljudi, povređeno je skoro 1300. Oko 13.25 dogodio se još jedan zemljotres – jačine 7,6 stepeni po Rihterovoj skali, saopštili su turski seizmolozi.
Spasioci raščišćavaju zgrade razrušene u zemljotresu u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
RUSIJA
Putin potvrdio Erdoganu spremnost Rusije da pomogne Turskoj u otklanjanju posledica zemljotresa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala