- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin potvrdio Erdoganu spremnost Rusije da pomogne Turskoj u otklanjanju posledica zemljotresa

© Sputnik / Sertač Kaяr / Uđi u bazu fotografijaSpasioci raščišćavaju zgrade razrušene u zemljotresu u Turskoj
Spasioci raščišćavaju zgrade razrušene u zemljotresu u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, kome je izrazio spremnost da se odmah pomogne u otklanjanju posledica zemljotresa, javila je pres služba Kremlja.
„Izrazivši duboko saučešće povodom razornih zemljotresa u Turskoj koji su izazvali brojne ljudske žrtve, Vladimir Putin je još jednom potvrdio spremnost da turskim partnerima odmah pruži neophodnu pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe. Konkretni predlozi već su dostavljeni turskoj strani odgovarajućim kanalima“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je turski predsednik saopštio Putinu da će izdati naređenje nadležnim resorima zemlje da prihvate pomoć ruskih spasilaca u otklanjanju posledica zemljotresa.
Predsednik Turske je toplo zahvalio Vladimiru Putinu na ovako brzoj i iskrenoj reakciji i saopštio da nalaže nadležnim resorima zemlje da prihvate pomoć ruskih spasilaca“, ističe se u saopštenju.
Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihtera u ponedeljak rano ujutro pogodio je jugoistočnu Tursku. Prema poslednjim podacima, poginulo je 1.498 ljudi, a povređeno 8.533. Oko 13.25 dogodio se još jedan zemljotres – jačine 7,6 stepeni, saopštili su turski seizmolozi. Jedan od najteže pogođenih gradova je Gazijantep.
Posledice zemljotresa u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
RUSIJA
Lavrov: Rusija spremna da pomogne Turskoj nakon razornog zemljotresa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala