- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konačno se upisao u Srbiji, ali nije bilo tradicionalne „dremke“: „Ljudi, prehladno je!“

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOFuseni Dijabate
Fuseni Dijabate - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana uspeli su na zaleđenom terenu u Kruševcu da savladaju Napredak rezultatom 1:0 posle gola Fusenija Dijabatea, prvog u Superligi Srbije, a jedini strelac na utakmici rekao je posle pobede da su se on kao i ostali igrači zbog vremenski uslova osećali kao „u ratu“.
Utakmica Partizana i Napretka kasnila je zbog zaleđenog terena i velike zime i razmatralo se da li će uopšte biti odigrana, međutim igrači su izašli na teren i suočili se sa užasnim vremenskim uslovima.
Posle pobede, Fuseni Dijabate je otkrio da je njemu i saigračima bilo jako teško tokom utakmice zbog vremenskih nepogoda i lošeg terena.
„Bilo je gotovo nemoguće igrati. Ovakve uslove za igru nikad nisam doživeo. Bilo je prehladno, čak sam i trljao ruke preko rukavica od hladnoće. Moji saigrači i ja smo se osećali kao da smo u ratu, a ne na terenu“, rekao je Dijabate.
Bilo je svega samo ne dobrog fudbala koji i nije mogao da se očekuje jer je sneg padao sve jače, a igrači se klizali po terenu. Heroj je u 61. minutu postao Dijabate koji je uspeo da zatrese mrežu domaćeg tima.
Zbog velike hladnoće Dijabate nije mogao uobičajeno da proslavi gol, već je slavio tako što je rukama gestikulirao da se smrzao.
„Zaista nisam mogao da legnem na zemlju, jer je bilo prehladno. Taj način proslave je značio 'Ljudi, prehladno je! Možete li da uključite grejanje?“, nasmejao se Dijabate.
Fudbaler iz Malija pred početak drugog dela sezone naljutio je Gordana Petrića, trenera Partizana, jer je kasnio na pripreme, međutim golom na utakmici koja se igrala na zaleđenom terenu Dijabate se definitivno iskupio.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner
SPORT
Kao da su predosetili – srpski fudbaleri izbegli razoran zemljotres u Turskoj
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Iznenađujući transfer dečaka koji bi mogao da bude pravo fudbalsko čudo – iz Zvezde u Partizan!
Partizan i Napredak - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Razbijene glave, fudbal na ledu i jedan gol za pobedu Partizana u Kruševcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala