- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska doktorka otkrila koje tri namirnice usporavaju starenje

CC0 / Pixabay / Jagode
Jagode - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Hronične upale su u osnovi starenja i bolesti koje se pojavljuju u zrelom dobu, a kao posledica toga javlja se gojaznost i gomilanje starih ćelija u organizmu, izjavila je zamenica direktora za translacionu medicinu ruskog Instituta N.I. Pirogova Irina Stražesko.
Prema njenim rečima, uništavanju starih ćelija doprinose supstance-senolitici, koji se nalaze u jabukama, jagodama i luku. Ove proizvode je potrebno češće konzumirati. Osim toga, gojaznost se može sprečiti pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.

„Svaki čovek bi trebalo da se hrani u skladu sa njegovim potrebama i onim što prija njegovom organizmu. Svima se mogu dati opšte preporuke da koristi prirodne proizvode, uglavnom biljnog porekla, a umerene kalorijske vrednosti. Čak i ako u porodici nema ljudi koji su dugo živeli, uvek je moguće promeniti način života, od koga 75 odsto zavisi koliko dugo ćete živeti“, napomenula je ona.

Doktorka je takođe dodala da ne bi trebalo da se slepo prate preporuke o pravilnoj ishrani, jer one ne odgovaraju svakom organizmu. Na primer, ishrana bez mesa ne može odgovarati svakoj osobi.
Med - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2022
RUSIJA
Ruski doktor: Ekcem, glavobolja, psorijaza ─ proverite, možda ste intolerantni na med
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala