- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bombastično pojačanje stiže u Teksas – da li će Luka biti „žrtva“?

© AP Photo / Phelan M. EbenhackKevin Durent (levo) i Kajri Irving
Kevin Durent (levo) i Kajri Irving - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Kajri Irving, američki superstar, karijeru će nastaviti u Dalas Maveriksima, objavili su u nedelju uveče NBA insajderi Šems Čaranija i Adrijan Vojnarovski. Prema njihovim saznanjima, koja su najčešće tačna, Bruklin Netsi će trejdovati Kajrija u Teksas, gde će sarađivati sa Lukom Dončićem.
Poput bombe je odjeknulo u američkoj i svetskoj košarkaškoj javnosti da će Irving karijeru nastaviti u Dalasu, gde će činiti ubitačan duo sa jednim od glavnih kandidata za MVP titulu ove sezone – Lukom Dončićem.
I dok će Irving u Teksas, u suprotnom pravcu će Spenser Dinvidi, Dorijan Fini-Smit, pik prve runde 2029. i nekoliko pikova druge runde.
Osim Irving u Dalas je stigao i Markif Moris. Pre nekoliko dana NBA insajder Šems Čaranija nagovestio je da je došlo vreme za rastanak između Irvinga i Bruklina i da je jedan od najboljih bekova NBA lige zatražio da bude hitno trejdovan, u suprotnom na leto će kao slobodan agent promeniti sredinu.
To upozorenje su čelni ljudi Bruklin Netsa doživeli krajnje ozbiljno i momentalno su reagovali, s obzirom na to da su imali rok do 9. februara da reaguju.
Jasno je da je Dalas doveo bombastično pojačanje, ali se postavlja veliko pitanje koliko će sad slobode u igri imati Luka Dončić i koliko lopti po meču će moći da troši.
Kajri takođe voli da bude lider i da ima odrešene ruke, pa bi njih dvojica lako mogli da se „sudaraju“ na tom polju. Obojica su vrhunski košarkaši, ali neće imati dve lopte na parketu, pa ostaje da se vidi kako će njih dvojica zapravo sarađivati i ko će koga tu „gušiti“. A, možda budu i „savršen par“ koji će u tandemu razbijati protivničke odbrane.
Podsetimo, Kajri Irving je 2016. godine osvojio šampionski prsten sa Kavalirsima gde je drugovao sa Lebronom Džejmsom, pa je jasno da će doneti dragoceno iskustvo Dalas Maveriksima i Luki Dončiću.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Zvezda i Igokea - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Partizanov odgovor Zvezdi – večiti razbili rivale i obezbedili plej-of
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Pamtiće se duel Jokića i Bogdanovića – Amerika ponovo mora da se pokloni Somborcu
Nikoa Jokić, Denver - Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Nezapamćena dominacija – Jokić novim tripl-dablom pregazio Bogdana i Atlantu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala