- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska u ofanzivi: Ukrajinske snage isterane sa periferije mesta kod Harkova

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Tokom ofanzive jedinica ruske grupe snaga „Zapad“, ukrajinske trupe potisnute su iz zapadnih predgrađa naseljenog mesta Dvurečno u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, u pravcu Kupjanska za dan je likvidirano preko 30 ukrajinskih vojnika.
Grupa snaga „Jug“ Oružanih snaga Rusije uništila je u pravcu Donjecka dva ukrajinska skladišta municije kod Kramatorska i Ugljedara, kao i do 60 ukrajinskih vojnika i 13 jedinica tehnike, uključujući tri američka kontrabaterijska radara.
Ministarstvo je saopštilo da su u pravcu Krasnog Limana nastavljene ofanzive i da je za dan likvidirano više od 100 ukrajinskih vojnika.
U južno-donjeckom i zaporoškom pravcu likvidirano je više od 35 ukrajinskih vojnika, uništen je jedan tenk, dva oklopna vozila i dve haubice „msta-B“ kod Prečistovke i Ilinke.
U pravcu Hersona uništeno je skladište municije kod mesta Tokarjovka, kao i borbeno vozilo ukrajinskog sistema BM-21 „grad“.
Ruski sistemi PVO za dan su oborili 13 ukrajinskih dronova, kao i tri projektila ispaljena iz višecevnih raketnih bacača i jednu raketu "točka-U".
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Lider DNR: Ruske snage prilaze Ugljedaru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala