- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Najstariji pas na svetu: Bobi ima više od 30 godina i novi je rekorder /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPas na ulici tokom magle u Moskvi.
Pas na ulici tokom magle u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Čistokrvni alentejski pastirski iz Portugala po imenu Bobi ove nedelje je postao novi Ginisov rekord kao najstariji pas u istoriji.
Bobi je više od godinu dana stariji od prethodnog nosioca titule, koji je u međuvremenu preminuo.
Podaci koji su dostavljeni Ginisu dokazali su da je Bobi, čistokrvni alentejski pastirski pas (portugalska rasa pasa čuvara stoke), 1. februara 2023. godine imao 30 godina i 266 dana, a starost psa je verifikovana u bazi podataka kućnih ljubimaca koju je odobrio novi sistem registracije pasa u Portugalu.
Bobijev vlasnik Leonel Kosta rekao je Ginisu da je još jedan njihov pas doživeo 22 godine i da je Bobijeva majka doživela 18 godina.
Ovo se dogodilo samo dve nedelje nakon što je 23-godišnja čivava po imenu Spajk proglašena najstarijim živim psom, a nakon toga je pronađen Bobi.
Prethodni nosilac titule „najstariji pas ikada“ bio je australijski govedar po imenu Blui koji je umro 1939. godine i koji je živeo 29 godina i pet meseci.
Ginisova knjiga svetskih rekorda takođe ističe da je australijski govedar/labrador po imenu Čila imao očigledno 32 godine i 3 dana u trenutku smrti 1983. godine, ali starost psa nije zvanično potvrđena.
 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
DRUŠTVO
Nova aplikacija locira nestale pse pomoću otisaka nosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala