- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarni engleski propisi sprečili da sin legende zaigra s Mitrovićem

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. Liga čempionov. Matč CSKA - "Roma"
Futbol. Liga čempionov. Matč CSKA - Roma - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Izgledalo je kao realnost, ali je transfer Džastina Klajverta iz Rome u Fulam prošlog leta propao poslednjeg dana prelaznog roka zbog radne dozvole. Minuti su delili mladog Holanđanina od partnerstva sa Mitrovićem u špicu, ali su se isprečili bizarni engleski propisi.
Od Bregzita i izlaska Ostrvljana iz Evropske unije, pravila za rad fudbalera preko Lamanša su pooštrena, a sin legendarnog holandskog napadača Patrika Klajverta je to osetio na svojoj koži prošlog leta.
Zvanično obrazloženje za odbijanje radne dozvole za Klajverta mlađeg bio je nedostatak utakmica za Romu, iako je Holanđanin redovno igrao za Nicu na pozajmici prethodne sezone.
Sve je to bila posledica relativno novih pravila proisteklih baš iz Bregzita.
Da je Džastin samo jednom bio u protokolu za utakmicu „Vučice“ ove sezone (u tom trenutku bila su odigrana tri kola u Seriji A) ne bi imao problem da dobije radnu dozvolu u Engleskoj. Mada ni to nije bio jedini uslov.
Holanđanin je imao i dosta bodova koje je skupio nastupima za Nicu sezonu ranije, ali je morao da ima i poene koji se tiču stavke pod nazivom „odnos kvaliteta igrača i kluba“, što ga po aktuelnim propisima ne kvalifikuje za radnu dozvolu.
Da je prelazni rok u Enegleskoj završen prošlog leta pre starta nove sezone Premijer lige Džastin Klajvert bi sigurno dobio radnu dozvolu i postao saigrač našeg Aleksandra Mitrovića u Fulamu.
Zato su odmah pojedini eksperti zatražili od britanskih vlasti da popuste malo propise, jer ako se nešto uskoro ne promeni, mnogi kvalitetni fudbaleri van Engleske neće moći da zaigraju u Premijer ligi baš zbog tih pravila.
Klajvert je umesto Fulama završio u Valensiji gde igra solidno i ima pet golova i dve asistencije na 17 nastupa ove sezone.
Kazemiro, Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Celu karijeru nosi pogrešno ime na dresu – zna to i neće da promeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala