- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Celu karijeru nosi pogrešno ime na dresu – zna to i neće da promeni

© AP Photo / Dave ThompsonKazemiro, Mančester junajted
Kazemiro, Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
Pratite nas
Jedan od najtrofejnijih fudbalera sveta, Brazilac Kazemiro, godinama već igra sa neispravno napisanim imenom na leđima.
U dresu Reala osvojio je Ligu šampiona pet puta, bio je i trostruki prvak Španije u belom dresu madridskog velikana, u kojem je godinama zajedno sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom bio deo moćnog veznog reda.
Sakupio je 18 titula pre nego što je prošlog leta prešao u Mančester junajted. Kazemiro je sve to uspeo noseći na dresu neispravno napisano ime, kao što ga i danas nosi na dresu Junajteda. Iza svega se nalaze greška i praznoverje.
„Moje je ime Karlos Enrike Kasimiro, sa 'i'. Pamtim da sam igrao utakmicu za Sao Paulo, a klub je loše otisnuo moje ime na dresu. Napisali su ga s 'e'. Odigrao sam dobru utakmicu, a kako sam dosta sujeveran, rekao sam im da tako ostave“, rekao je brazilski reprezentativac.
Vezista Mančester junajteda kaže da mu ne smeta.
„Ime je tako ostalo. Bila je to greška napravljena u jednoj utakmici, a ja sam rekao da nema potrebe da se menja i da treba tako ostane“, objasnio je Brazilac.
Inače, Kazemiro se nije proslavio ove subote u Premijer ligi pošto je isključen na utakmici sa Kristal Palasom u kojoj je njegov tim slavio (2:1).
Brazilski internacionalac je uhvatio za vrat i počeo da davi vezistu Kristal Palasa Vila Hjuza, što glavni arbitar Endrju Mariner isprva nije primetio. Međutim, za takve stvari tu je VAR, pa je Englez nakon pregledanog snimka Brazilca poslao u svlačionicu. Reklo bi se, sasvim zasluženo.
Prema propisima, Brazilcu sleduje pauza od tri utakmice, a dve od njih će biti veliki derbiji sa Lidsom. Kako trener Ten Hag od ranije ne može da računa na Kristijana Eriksena, jasno je da se Junajted nalazi u ozbiljnom problemu.
Zvezda i Vojvodina odale počast Siniši Mihajloviću - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Zvezda i Vojvodina odale počast Siniši Mihajloviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala