- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uzaludna hajka Zelenskog i „satelita“: „Nema planova za posetu Ukrajini“

© Sputnik / Elena Sobolь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Hajka koju ukrajinski politički vrh, zajedno sa „državama saveznicama“ vodi protiv ruskog sporta neće dobiti podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta, s obzirom na to da je prvi čovek tog tela Tomas Bah odbio poziv da poseti Kijev.
U poslednjih nekoliko nedelja zahuktala se hajka na ruski sport pošto je Bah izjavio da želi da ruski sportisti nastupe na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.
Lavina reakcija je pristigla iz Ukrajine i „satelita“, koji su se obrušili na Baha, a sve je pratio i poziv predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za posetu predsednika MOK:
To toga, neće doći, Bah ne namerava da uzme učešće u politički motivisanoj hajci na ruske sportiste.
„Bah je posetio Ukrajinu u leto 2022. godine, na poziv Olimpijskog komiteta Ukrajine. Tada se satao i sa Zelenskim, a posle posete oni su razgovarali i telefonom. Sada nema planova da se organizuje poseta Ukrajini“, navedeno je u saopštenju MOK.
Stvari su jasne, MOK je svestan značaja ruskog sporta za svoja takmičenja i potrudiće se da vrati ruske sportiste, uprkos hajci koja se neprestano vodi i pozivima na „bojkot“ Olimpijskih igara u Parizu, ukoliko se Rusi vrate na sportska borilišta.
„Pretnja bojkotom je protivna osnovama olimpijskog pokreta i njegovim principima. Kao što je poznato, prethodno bojkoti nisu uspeli da postignu svoje političke ciljeve i služili su samo kao kazna za sportiste“, naveo je MOK.
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Stankoviću i Sampdoriji preti Juventusov scenario – 11 miliona razloga za brigu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala