- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev „ringišpil“ zavrteo je um šampionima: „Razbio nas je“

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Polako ali sigurno ponestaju epiteti kojim bi se opisao srpski košarkaški genije Nikola Jokić i sve ono što radi u dvoranama širom Amerike. Jokićev „ringišpil“, lucidne asistencije i laki poeni, zavrteli su šampione NBA lige i oduševili trenera Stiva Kera koji je u tri reči sve objasnio – „Razbio nas je“.
Dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić vodio je Denver do ubedljive pobede nad Golden Stejt Voriorsima 134:117. Srpski reprezentativac susret je okončao sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija za nešto manje od 33 minuta provedenih na parketu.
Kako u igri nije bilo najboljeg defanzivnog košarkaša „ratnika“ Drejmonda Grina, tako su zadatak da, pokušaju da zaustave Somborca, imali Džamajkl Grin i Kevon Luni.
Nisu uspeli, jednostavno niko nije toliko dobar da „čita“ i prozre nameru Nikole Jokića koji je nepredvidiv i predstavlja nerešivu enigmu za protivničke odbrane i trenere.
Kapitulaciju su potpisali i aktuelni šampioni NBA lige, a potpis i pečat udario je trener Stiv Ker. Čovek koji je igrao sa Majklom Džordanom i koji u svojim redovima ima majstora Stefa Karija. Legenda američke košarke nema dilemu oko toga da je Jokić trenutno van konkurencije u NBA ligi, i da je na savršenom putu da i treći put osvoji MVP priznanje.
„Nikola, on je dobar u svemu. Stvari su se promenile u trećoj četvrtini jer nas je razbio loptama koje su 'sekle' našu odbranu. Kad god mu je lopta u rukama, svi postaju prednja. Jednostavno, morate da uključite celu odbranu, jer Jokić otvara celu odbranu uprkos blokovima. Niko drugi, Jokić je MVP“, nije štedeo komplimente Ker na račun centra Denvera i reprezentacije Srbije.
Upravo je Jokić izabran za najboljeg igrača u januaru i biće starter u Timu Lebrona Džejmsa na predstojećem Ol-star meču koji je zakazan za 19. februar u Solt Lejk Sitiju.
Inače, u Americi se podigla bura zbog pomenutog susreta jer pojedine zvezde poput Džejmsa Hardena neće biti deo spektakla, kao ni Jokićev saigrač Eron Gordon što je razočaralo trenera Majkla Melouna koji će biti trener igrača iz Zapadne konferencije.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Džejms Harden - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Bura u Americi: Jokićev trener je razočaran, a Harden ljut: Nepoštovanje!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Jokić se poigrao sa NBA šampionom i ponovo ispisao istoriju
Bogdan Bogdanović, Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Bogdanović opet odličan, Atlanta uništila Finiks
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala