- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura u Americi: Jokićev trener je razočaran, a Harden ljut: Nepoštovanje!

© AFP 2023 / KAZUHIRO NOGIDžejms Harden
Džejms Harden - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Digla se bura u Americi nakon što su posle startera, poznati i rezervisti za Ol-star meč koji će biti odigran 19. februara u Solt Lejk Sitiju. Trener Denvera Majkl Meloun razočaran je što deo spektakla neće biti njegov učenik Eron Goron, dok se prva brada NBA lige Džejms Harden, oglasio kratkom porukom – „nepoštovanje“.
Majkl Meloun vodiće tim čiji je kapiten Lebron Džejms, a u prvoj petorci biće još: Nikola Jokić (Denver), Zajon Vilijamson (Nju Orleans), Stef Kari (Golden Stejt) i Luka Dončić (Dalas).
S druge strane, tim Janisa Adetokumba vodiće strateg Bostona Džo Mazula. Osim asa Milvoki Baksa u prvoj postavi naći će se još Džejson Tejtum, Kevin Durent, Kajri Irving i Donovan Mičel.
Sve ovo poznato je još od ranije, ali se prava bura digla nakon što su u noći između četvrtka i petka izabrani i rezervisti, odnosno poznati su svi učesnici Ol-star spektakla zakazanog za 19. februar.
Izbor su glasanjem napravili treneri klubova, a sa spiska su otpale brojne zvezde, poput Džejmsa Hardena iz Filadelfije, Džejlena Bronsona (Njujork), Diarona Foksa iz Sakramenta, Erona Gordona iz Denvera.
Harden je bio ljut zbog takvog epiloga, i oglasio se kratkom i jasnom porukom na društvenim mrežama – „nepoštovanje".
Za razliku od američkog reprezentativca koji je uz Embida najveća zvezda Filadelfije Seventisikers, trener Denvera Majkl Meloun pričao je o svom štićeniku Eronu Gordonu, za kog smatra da je svojim partijama ove sezone zaslužio da se nađe na utakmici „svih zvezda“.
„Koliko god to bilo razočaravajuće naš cilj je daleko veći od individualnih nagrada koje stižu usput. Mi stremimo da osvojimo šampionat i znao da je Gordon veliki deo toga“, poručio je Meloun, koji će kraj aut linije predvoditi „Tim Džejms“.
A u noći između četvrtka i petka Nikola Jokić odigrao je još jedan vanserijski meč u NBA ligi i ispisao istoriju.
► Pogledajte Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
SPORT
Jokić se poigrao sa NBA šampionom i ponovo ispisao istoriju
Košarkaš Uroš Trifunović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SPORT
Partizanov „lepak“ sve jače „hvata“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala