- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov „lepak“ sve jače „hvata“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Uroš Trifunović
Košarkaš Uroš Trifunović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana kako odmiče sezona igra sve bolje, a isto tako je očigledno da i Uroš Trifunović dobija sve veće poverenje i sve veću minutažu kod Željka Obradovića. Iskusni trener ga je nazvao ključnim igračem, a popularni Trifa na terenu deluje sve više poput lepka za ekipu. Videlo se to u nekoliko Obradovićevih reakcija.
Na meču protiv Asvela mogli ste da vidite koliko se Trifunović opustio, da igra dobru košarku, radovao se prilikom poena, a čak je u nekoliko navrata naterao i Obradovića da mu pruži podršku i potapše po ramenu.
Trifunovića je Obradović posle utakmice sa Asvelom nazvao i „najvažnijim igračem u timu".
Uroš je ključni igrač našeg tima, njemu najviše verujem. Igra fantastičnu odbranu. U poslednjim sekundama prvog poluvremena napravio je sjajnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke i na tome sam mu čestitao. Prelomio je to u odnosu na prošlu godinu, izuzetno nam je važan igrač i čestitam mu kako igra ovu sezonu. Treba da bude agresivniji, posebno u napadu. Ne kao prošle godine da misli da će ostati na terenu ako postigne koš. Nego da bude agresivniji i piku i svemu“, rekao je Obradović.
Dovoljno je samo pogledati Trifunovićeve učinke u Evroligi, kao i minutažu, i postaće jasno da njegov učinak raste.
Recimo, protiv Bajerna je igrao 18 minuta, protiv Makabija 17, Baskonije 25, Valensije 24, Zvezde 19, Asvela 14. Pre toga je u bukvalno svim mečevima bio ispod 10 minuta.
Samim tim raste i učinak.
Baskoniji je Trifunović ubacio 15 poena, Valensiji devet, Asvelu sedam poena, što je razlika u odnosu na samo 2,4 poena koliko je davao prosečno.
Trifunović je i u ABA ligi podigao učinke, pa je tako FMP-u ubacio 14 poena, Igokei 12, Derbiju 13, a Mornaru 9 i to sve u poslednjih šest kola.
Zapravo, poeni nisu najvažniji kada je Trifunoviću pitanju. Na to je ukazao i Obradović koji je zadovoljan učinkom mladog Urošau odbrani.
Obradović je selektirao ekipu tako da ima na raspolaganju igrače sa velikim telom, da često igra sa visokom petorkom, pa tako kada Trifunović stane na poziciju tri, a Janis Papapetru na poziciju četiri, protivničkim ekipama je jako teško da prođu. Kada na sve to peticu pokriva na primer Lesor, a keca Aleksa Avramović...
Ako ništa, visine ne nedostaje u defanzivi.
Trifunović je neretko i jedini srpski igrač u postavi, ili jedan od dvojice, tako da je njegov učinak i sa te strane jako važan jer radi posao koji su nekada radili Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić. I nije slučajno već u karijeri bio kapiten Partizana.
Kada je Partizan na poziciju tri doveo proteklog leta Janisa Papapetrua i Džejmsa Nanelija, Trifunoviću sigurno nije bilo lako da se izbori za mesto pod suncem, ali deluje da je uspeo u tome i da je pronašao ulogu.
Zato su došle bolje brojke, zato je došla bolja odbrana, zato su došle pohvale od trenera.
Pred Trifunovićem je tek težak rad i dalje napredovanje. Daleko od toga da je nešto veliko uradio, ali da je napredak prisutan i očigledan, da je postao važan za Partizan – to svakako.
Franucski košarkaš Nikolas Batum - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Borba sa strahom od umiranja – potresna ispovest slavnog košarkaša: „Rekao sam supruzi da ne dolazi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala