Postignut dogovor u EU: Određene granične cene ruskih naftnih derivata

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Stalni predstavnici Evropske unije dogovorili su granične cene ruskih naftnih derivata koje će pokušati da uvedu zajedno sa državama G7 od 5. februara.
„Stalni predstavnici EU danas su odobrili granične cene naftnih derivata pre konačnog usvajanja u Savetu EU“, objavilo je predstavništvo Švedske koja predsedava Savetom EU.
Kako navodi agencija Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore, dogovorena granična cena iznosi 100 dolara po barelu za naftne derivate kojima se trguje po premijum ceni, a 45 dolara za one kojima se trguje uz popust.
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen naglasila je da EU uvodi graničnu cenu ruskih naftnih derivata zajedno sa članicama G7.
Sjedinjene Američke Države sa saveznicima će od 5. februara ili malo kasnije početi da primenjuju novo ograničenje cena naftnih derivata koji se izvoze iz Rusije morskim putem, na nivou od 100 do 45 dolara po barelu, navedeno je u saopštenju G7.
Ranije je Ministarstvo finansija SAD saopštilo da je Vašington, zajedno sa svojim saveznicima, dogovorio da se uvedu dve granične cene za naftne derivate iz Rusije. Planirano je ograničenja stupe na snagu u februaru.
Rafinerija nafte u Omsku - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
RUSIJA
Amerika i saveznici postigli dogovor: Uvode se dve granične cene za ruske naftne derivate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala