- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pentagon: Kijev treba sam da razmotri upotrebu dalekometnih raketa protiv Krima

© AP Photo / Patrick SemanskyPogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Novi paket vojne pomoći SAD Ukrajini sadržaće, pored ostalog, dalekometnu municiju GLSDB, izjavio je portparol Pentagona Patrik Rajder.
„Uokviru novog paketa pomoći Ukrajini nameravamo da pošaljemo bombe GLSDB", rekao je Rajder novinarima i dodaoda će vrednost novog paketa biti oko 2,2 milijarde dolara.
On je dodao da Pentagon prepušta Kijevu da razmotri mogućnost upotrebe dalekometne municije protiv Krima.
„Te isporuke će im omogućiti upotrebu naoružanja daljeg dometa, odnosno mogućnost izvođenja operacija za zaštitu svoje zemlje i za vraćanje svojih suverenih teritorija. Što se tiče planova ukrajine u vezi sa sprovođenjem takvih operacija, te odluke su na njima“, rekao je Rajder.
U saopštenju Pentagona je navedeno da će u novom paketu vojne pomoći Ukrajini biti municija za višecevne raketne bacače HIMARS, dodatni 155-milimetarski i 120-milimetarski projektili za minobacače, 190 velikokalibarskih mitraljeza, 181 vozilo sa zaštitom od mina, 250 protivtenkovskih kompleksa „džavelin“, 2.000 protivtenkovskih raketa i oprema za hladno vreme.
Kijevu će biti poslata i dva kompleksa „HAWK“, odgovarajuća municija, oprema za održavanje sistema PVO, radari za vazdušno osmatranje, bespilotne letelice „puma“, visokoprecizne rakete, lekovi i druga oprema.
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Turski general u penziji: Ukrajinci nemaju tehničku mogućnost da pilotiraju avionima F-16
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala