- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Divna se sprema za Rusiju: Divu čekaju na obali Neve

© Foto : Sputnjiku ustupio hor Melodi/N. BabićDivna Ljubojević
Divna Ljubojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Čuvena srpska interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl „Melodi“, posle tri godine pauze, nastupiće u Rusiji. Ona će se publici predstaviti u čuvenoj Petrogradskoj filharmoniji, na vaskršnjim koncertima 22. i 23. aprila.
Dirigent, kompozitor i interpretator pravoslavne duhovne muzike Divna Ljubojević od 2011. godine nastupa u Moskvi i Sankt Peterburgu, u Filharmoniji, jednoj od najznačajnijih koncertnih dvorana u svetu.
Carski grad na delti Neve organizuje tradicionalne Bogojavljenske večeri, ali i vaskršnje koncerte, na kojima su Divna i „Melodi“ nezaobilazni gosti.
Ulaznice za oba nastupa umetnice „anđeoskog glasa“ i njenog hora u čuvenoj Petrogradskoj filharmoniji rasprodate su 2020. godine, ali su koncerti odloženi zbog pandemije.
Hor „Melodi“ krajem prošle godine koncertom u Kolarčevoj zadužbini obeležio je tri decenije rada, iza njih je 25 studijskih albuma, na stotine koncerata kojima je našu duhovnu muziku približila publici širom sveta.
Pored interpretacije duhovne muzike, Divna Ljubojević bavi se i sakupljanjem, obradom i proučavanjem starih muzičkih izvora, kao i pedagoškim radom, za koji je više puta nagrađivana u Francuskoj i Rusiji. Pevala je i u moskovskom Kremlju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala