- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski aktivista: Ruske medije zabranjuju iz straha da neće umeti da odbrane svoj stav

© Sputnik / Lola ĐorđevićKamera
Kamera - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Poslednja zabrana Evropske unije usmerena protiv pojedinih ruskih televizijskih kanala novi je juriš protiv onih koji drugačije misle, smatra predsednik bugarske nevladine organizacije „Fond Sloveni“ Zahari Zaharijev.
Prema njegovim rečima, taj korak oduzima građanima Bugarske mogućnost da dobiju relevantne informacije o onome što se događa u Ukrajini i o stavu Rusije u „neobjavljenom ratu NATO-a i Ruske Federacije“.
„Takva politika će dovesti do toga da će zabrana izveštavanja zapadnih radio-stanica poput Slobodne Evrope, Glasa Amerike, Bi-Bi-Sija u vreme socijalizma ostati u senci današnjih zabrana u Bugarskoj, koja, uostalom, deluje po nalogu Brisela“, rekao je Zaharijev za televizijski kanal „Eurokom“.
Prema njegovim rečima, takva odluka pokazuje strah onih zemalja koje nisu sposobne da argumentuju svoje gledište i zbog toga nameću zabrane izveštavanja.
„Druga stvar – boje se oni koji nemaju dovoljno jake argumente za odbranu svojih teza u otvorenoj raspravi i koji, naravno, ne žele da ljudi osete da se predmet rasprave ne tiče samo Ukrajine i njene budućnosti. Ona se ne tiče čak, ako hoćete, razvoja vojnih dejstava između NATO-a i Rusije, nego se najviše tiče pitanja o celokupnom svetskom poretku u 21. veku i toga kako uopšte treba da izgleda svet u novoj etapi razvoja civilizacije“, rekao je Zaharijev.
U Evropskoj uniji od 1. februara je na snazi zabrana ruskog Prvog kanala i brojnih drugih televizijskih kanala. Zabrana od ranije važi za nekoliko drugih medija, među kojima su RT i Sputnjik.
II marafon Novoe znanie. Denь tretiй - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SVET
Bugarski novinar o zabrani ruskih medija: Sloboda medija u SSSR-u i Evropskoj uniji - na istom nivou
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala