Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potpredsednik Srpske liste u Vašingtonu: Preneću u koliko teškom položaju se nalaze Srbi na KiM

© Tanjug / RADE PRELICGradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić
Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da će sastanci koje će imati u Vašingtonu, gde boravi povodom Molitvenog doručka, biti dobra prilika da se razgovara o mogućem rešenju za probleme vezane za Srbe na Kosovu i Metohiju.
„Susreti u Vašingtonu su dobra prilika da se u ovom značajnom trenutku razgovora o mogućim rešenjima za probleme vezane za život i položaj Srba na KiM“, rekao je Jevtić za Tanjug.
Razgovori sa kongresmenima, senatorima i onima u Stejt departmentu, kako je kazao, biće prilika da im iz prve ruke da informacije o položaju Srba.
Jevtić je najavio da će se u petak sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.
Kako je dodao, biće to prilika da sa Eskobarom i ljudima koji se bave pitanjima u našem regionu još jednom predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na KiM usled pogrešne politike zbog lošeg odnosa Prištine, neimplementacije ne samo postignutih dogovora, već i postojećih zakona i svega onoga što pripada nevećinskim nacionalnim zajednicama na KiM.
Dodao je kao važno i to što će imati sastanak sa ljudima iz komercijalnog sektora koji se bavi ekonomskim pitanjima i da će sa njima govoriti o mogućnosti razvoja Opštine Štrpce na čijem je čelu.
„Važna tema će biti i razvoj Brezovice koju već duže pokušavamo da otvorimo, da lokalna zajednica rukovodi tim resursom'“, rekao je Jevtić i dodao da će to biti prilika da im predoči sve u vezi sa situacijom i rešenjima kako bi se ski-centar razvijao i otvarala nova radna mesta.
Aleksanadar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
SRBIJA
Vučić razgovarao sa Blinkenom, oglasio se i Stejt department
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala