Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić razgovarao sa Blinkenom, oglasio se i Stejt department

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksanadar Vučić
Aleksanadar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu uveče telefonom sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD.
„Razmenili smo stavove o dijalogu Beograda i Prištine, a posebno sam naglasio da mir i stabilnost u celom regionu i sigurna ekonomska budućnost, predstavljaju ključne ciljeve za sve ljude koji žive na Zapadnom Balkanu“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Iz Stejt departmenta je potom saopšteno da je Blinken zahvalio Vučiću na konstruktivnom angažmanu na evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
Sagovornici su se složili da je regionalna stabilnost od ključnog značaja za evropsku budućnost Srbije, naveo je u saopštenju portparol Stejt departmenta Ned Prajs.
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbije Matjažom Nemecom - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
SRBIJA
Vučić s Bilčikom i Nemecom: Brisel brine zbog opadajuće javne podrške članstvu Srbije u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala