- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Traje polemika oko Novakove povrede, uključili se doktori: „To može samo on“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković – Andrej Rubljov
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Povreda Novaka Đokovića i ruptura mišića od tri centimetara, o kojoj svedoči direktor Australijan opena Kreg Tajli, i dalje je centralna tema u svetskim medijima. Francuski novinari i dalje ne veruju Đokoviću.
Čuveni sportski dnevnik „Ekip“ kontaktirao je doktora Olivijea Rujona, sportskog lekara koji je izrazio sumnju da je Novak sa tolikom rupturom osvojio Australijan open.
Francuz smatra da je Đokovićeva povreda zadnje lože bila lakše prirode.

„Možda to i nije bila ruptura, već manje istegnuće prvog ranga. Sa lekovima za bolove i fizikalnom terapijom bol se lako smanjuje. Ako imate pokidan mišić nema šanse da posle dva-tri dana bol prestane, bez obzira na 'čudesne' načine oporavka, tvrdi doktor Rujon.

Međutim, njegovo mišljenje pobija Piter Brukner, nekadašnji lekar Liverpula, a trenutno šef medicinskog tima reprezentacije Australije.
„Postoji još jedan tip koji je ruptura na periferiji mišića i to nazivamo miofascijalna ruptura. Smatramo da je to povreda koja vas muči 10 do 14 dana i pretpostavljam da je to imao Đokoviću. Po mom proračunu, od povrede do prvog meča na Australijan openu je prošlo tačno 10 dana“, rekao je doktor Brukner.
Australijanac je dodao i da je neverovatna pripremljenost koju poseduje Đoković upravo omogućila srpskom asu da zaigra na Australijan openu.
Novak je potvrdio da na slobodne dane nije trenirao nego je svakodnevno išao na razne tretmane koji bi mu pomogli da reši problem, pa je čak stigla i doktorka Marijana Kovačević iz Beograda.
„Đoković je čovek koji sve radi ispravno - zna kada jede, kada pije, kako se oporavlja. Sve je uradio da bude potpuno zdrav. Nije bio na sto odsto u prva tri meča. U drugoj nedelji povreda je bila skoro zalečena“, zaključio je australijski doktor i time stavio tačku na priče o Noletovoj lažiranoj povredi.
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Australijanac potvrdio da Novak nije lažirao povredu – „Video sam snimke svojim očima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala