- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australijanac potvrdio da Novak nije lažirao povredu – „Video sam snimke svojim očima“

© AP Photo / Hamish BlairKreg Tajli i Novak Đoković
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Direktor Australijan opena Krejg Tajli otkrio je da je Novak Đoković igrao sa rupturom butnog mišića dugačkom tri centimetara i time zapušio usta svima koji su tvrdili da Srbin lažira povredu.
Novak je povređen osvojio Australijan open, a iako su mnogi sumnjali da je lažirao povredu da bi tako „omekšao protivnike“ i priobio naklonost publike, sada je potvrđeno da je opasno rizikovao dalju karijeru.
Direktor turnira objavio je informaciju koja se čuvala u tajnosti, a to je da je Novak imao rupturu mišića zadnje lože od čak tri centimetra, što je Đoković i sam nagovestio da će možda objaviti na društvenim mrežama.

„Da, video sam svojim očima snimke, a i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo nagađanja da li je to istina ili ne, a znam da je teško poverovati šta Novak može da uradi sa takvom povredom. Neverovatan je zaista, ekstremno profesionalno se poneo, a sada na kraju dana niko ne sme da dovodi u pitanje njegov atleticizam“, rekao je Tajli gostujući u radio-programu „Sportsdej“.

Australijanac je dodao i da su svi svesni da mnogi njegovi potezi nose lošu reputaciju iako srpski teniser za mnoge od tih stvari nije odgovoran.
„Fokusiran je na sve što radi, svakog trenutka u danu. Šta jede, šta pije, kako radi ovo, ono. Kod njega nema nikakvih padova. Prošao je kroz toliko toga i osvojio deset Australijan opena, a to nikad neće biti ponovljeno. Novak drži važno mesto u istoriji našeg turnira“, poručio je Kreg Tajli.

Ko će sada da se izvini Novaku?

Teško da će se neko od novinara izviniti Novaku zbog sumnje u povredu koja je izražavana tokom Australijan opena. I sam Đoković je ponavljao kako mu je dosta da ga proglašavaju za foliranta zbog povrede, dok drugi za iste stvari dobijaju status heroja, što je već postala uobičajena praksa u tenisu.
„Nemam neki osećaj da nekome moram da dokažem u tom smislu. Imam ja snimke od ove godine i od pre dve godine. Ultrazvuk je tu koji će dokazati. Da li ću to objaviti u dokumentarcu ili na društvenim mrežama, ne znam - možda hoću, možda i neću. Sve zavisi kako se ja osećam, a sada me ne interesuje šta ljudi misle. Zabavno je kako se nastavlja taj narativ oko mene koji je drugačiji od drugih igrača, a prolazimo kroz slične situacije. Navikao sam da se suočavam sa tim i to me još dodatno motiviše. Hvala im jer me motivišu", rekao je Đoković posle pobede nad De Minorom.
Podsetimo, Đoković je i prethodni Australijan open na kome je učestvovao (2021) osvojio sa rupturom mišića stomačnog zida koja je bila čak 25 milimetara, odnosno koja se pogoršavala kako je turnir tekao.
Na ovom grend slemu u Melburnu imao je pomoć i čuvene doktorke Marijane Kovačević koja mu je pomogla da reši problem sa zadnjom ložom i stigne do 22. grend slema u karijeri.
Marijana Kovačević, loža, Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
SPORT
Zbog Novakove lože – u Novakovoj loži: Ceo svet je upoznao „misterioznu“ Srpkinju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala