- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zbog Novakove lože – u Novakovoj loži: Ceo svet je upoznao „misterioznu“ Srpkinju

© Foto : Skrinšot Eurosport 1Marijana Kovačević, loža, Novak Đoković
Marijana Kovačević, loža, Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Pratite nas
Ko je Marijana Kovačević? Misteriozna doktorka nije se ranije previše pojavljivala u javnosti, ali je zbog Novaka Đokovića prešla pola sveta kako bi pomogla Srbinu da se što bolje oporavi od povrede zadnje lože. I pojavila se u Novakovoj „loži“ na stadionu pod svetlima reflektora.
Marijana Kovačević postala je poznata kao doktorka koja pomaže najvećim zvezdama sporta da se brzo oporave i što pre vrate na teren.
Lista sportista koji su se lečili kod njega je dugačka - od Dejana Stankovića, Endija Marija, Aleksisa Sančesa, Kristijana Ronalda i brojnih drugih. Po informacijama sa njenog zvaničnog sajta izlečila je čak 114 fudbalera.
„Posle mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov - nema ožiljaka, senke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to proverilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića“, rekla je Marijana jednom prilikom.
Ona je bila u Novakovoj loži na stadionu i protiv Andreja Rubljova i protiv Tomija Pola.
Objasnila je i da problem rešava u rekordno brzom roku.
„Terapije su toliko jake da jedan sat terapije zamenjuje jednu nedelju lečenja bilo kojom metodom u svetu. Dakle, ako kažu da mora mesec dana da miruje, ja problem rešim za četiri sata“, rekla je doktorka Marijana.
Đoković je objasnio da je svaki slobodan trenutak koristio da sa fizioterapeutom Miljanom Amanovićem ide na terapije i koristi razne mašine kako bi oporavio ložu, ali nije mu samo kum pomogao u tome.
„Ne mogu da vam odajem detalje. Sigurno je da sam zahvalan što je došla pre nekoliko dana. Pre nje sam imao dosta tretmana sa raznim ljudima po Melburnu. Pokušao sam da dođem do što više stručnjaka koji bi mogli da mi pomognu. Setili smo se i Marijane, koja je prošla pola sveta da dođe ovde. Zahvalan sam joj, njen rad mi je puno pomogao. Osećam benificije na terenu", kaže Đoković.
O samim metodama doktorke Marijane se jako malo zna, spominjalo se i da radi sa konjskom placentom što je ona kasnije dematnovala.
Najvažnije - deluje da daje rezultate. I da je Novak mnogo bolje.
Marijana Kovačević, loža, Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
SPORT
Novo lice u Đokovićevom timu – čuvena doktorka je uz Novaka: „Mnogo mi je pomogla“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala