- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Neprijatelj je zaustavljen pre 80 godina, tako će biti i sada

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je povodom obeležavanja 80. godišnjice Staljingradske bitke nazvao dužnošću sećanje na lekcije iz prošlosti i istakao da ne treba dati ni najmanju šansu za revanš nacističkim snagama.
On je podsetio da je pre 80. godina, 1943. godine na obalama Volge sovjetska vojska pobedila u jednoj od najtežih borbi u Drugom svetskom ratu. Ona se završila potpunim slomom nemačkih nacističkih snaga i zarobljavanjem njihovog feldmaršala Paulusa.
Takođe je istakao da je obaveza ruskog naroda da očuvaju sećanje na podvige heroja Velikog Otabinskog rata, njihovu hrabrost, nepokolebljivost i potpunu odanost Otadžbini.
„Ni najmanju šansu ne treba dati neonacističkim snagama, sa kojima danas ponovo moramo da se borimo. Neprijatelj je bio zaustavljen i poražen pre 80 godina. Neće proći ni sada“, podvukao je Medvedev.
Istovremeno, direktor Spoljnoobaveštajne službe i predsednik Ruskog istorijskog društva Sergej Nariškin poručio je da je slika nepokorenog Staljingrada zauvek ostala simbol otpora naroda Rusije pred bilo kojim spoljnim neprijateljima, u ma kakve „međunarodne sekte“ da su objedinjeni.
„Uspomene iz mirnog doba“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
RUSIJA
Putin u Volgogradu, Rusija obeležava 80 godina od Staljingradske bitke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala