- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin u Volgogradu, Rusija obeležava 80 godina od Staljingradske bitke /video/

© Sputnik / Yakov Ryumkin / Uđi u bazu fotografija„Uspomene iz mirnog doba“
„Uspomene iz mirnog doba“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Danas se obeležava 80 godina od poraza nacističkih trupa u Staljingradskoj bici, jednoj od najodlučujućih u Drugom svetskom ratu. Tim povodom u Rusiji je planiran niz svečanih događaja.
Pres služba Kremlja saopštila je da će ruski predsednik Vladimir Putin u okviru obeležavanja godišnjice bitke biti u radnoj poseti Volgogradu.
U saopštenju se navodi da će ruski lider položiti venac kod Večne vatre u „Dvorani ratne slave“ u muzeju „Staljingradska bitka“ na Mamajevom kurganu. Nakon toga, predsednik će održati govor na svečanom koncertu.
Putin će se takođe sastati sa predstavnicima javnih patriotskih i omladinskih organizacija u muzeju-panorami „Staljingradska bitka“. Pored toga, planiran je i odvojeni radni sastanak sa guvernerom Volgogradske oblasti Andrejem Bočarovom.
Staljingradska bitka (17. jul 1942 – 2. februar 1943. godine) prema razmerama, dužini i broju učesnika postala je jedna od najvećih u Velikom Otadžbinskom ratu. Suštinski je promenila njegov tok i bila vesnik pobede sovjetske armije nad nacističkim snagama.
Sovjetska protivvazdušna odbrana je danonoćno branila grad od napada protivničke avijacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
RUSIJA
Staljingradska bitka – 80 godina od najveće bitke Velikog otadžbinskog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala