- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milioni su leteli kao na traci – pet zimskih transfera koji menjaju fudbal

© AFP 2023 / FRANCK FIFEEnco Fernandez, Argentina
Enco Fernandez, Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Još jedan zanimljiv prelazni rok je iza nas, a po tradiciji najviše su se „otvorili“ Englezi koji su prebacili sumu od 800 miliona evra potrošenih na nove igrače i time postavili još jedan rekord.
Najviše se „isprsio“ Čelsi koji je potrošio blizu 330 miliona evra. „Plavci“ su vlasnici i tri najveća transfera od top pet ove zime što ih svrstava među najveće trošadžije na planeti.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Srpska goleada – šest pogodaka za „otpisane“!

1. Enco Fernandes (iz Benfike u Čelsi)

Argentinac je stigao poslednjeg dana prelaznog roka u Čelsi za obeštećenje od 121 miliona evra, a biće otplaćen u šest rata. Ugovor za osvajača Mundijala i najskupljeg fudbalera u istoriji Premijer lige važiće čak do 2031. godine, a pored Benfike deo obeštećenja (35 miliona) pripada i argentinskom River Plejtu.

2. Mihajlo Mudrik (iz Šahtjora u Čelsi)

Londonski tim je apsolutni rekorder ovog prelaznog roka jer su doveli i skupocenog Ukrajinca za 70 miliona evra iz Šahtjora. Transfer za ovog krilnog igrača bi mogao da naraste i do 100 miliona evra (sa bonusima), a ugovor je potpisao kao i Enco, na osam i po godina, kako Čelsi ne bi prekršio pravila finansijskog fer-pleja.

3. Žoao Kanselo (iz Mančester sitija u Bajern)

Jedan od najboljih bekova na svetu prošle godine izgubio je iznenada mesto u prvom timu Mančester sitija početkom januara, a Bajern je reagovao hitro kako bi iskoristio sukob Portugalca i Pepa Gvardiole. Kanselo je stigao na šestomesečnu pozajmicu u Minhen, a biće otkupljen na leto za 70 miliona evra.

4. Kodi Gakpo (iz PSV-a u Liverpul)

Liverpul je praktično ukrao ovog igrača Mančester junajtedu ispred nosa početkom januara. Plaćen je blizu 50 miliona evra, ali nije do sada pokazao da je vredan investicije. Čak je i pitanje da li je Gakpo uopšte bio potreban Liverpulu u situaciji kada nema zdrave centralne veziste, pozicija na kojoj su „Crveni“ najslabiji.

5. Entoni Gordon (iz Evertona u Njukasl)

Plaćen oko 45 miliona evra, Everton nije nikako to mogao da odbije za igrača koji je postigao sedam golova na 65 utakmica Premijer lige. Transfer Gordona (21) pokazuje koliko su „Karamele“ posrnule kad više ne mogu da zadrže ni decu iz sopstvenog omladinskog pogona.
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Naplata na odloženo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala