- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dočekali su svojih pet minuta da ospore najboljeg na svetu: „Potpuna ludost“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
MVP nagrada u NBA ligi dodeljuje se na osnovu prikazanog u toku sezone, a ne u toku jedne utakmice. Nikola Jokić bio je prvi favorit, dok nije došla utakmica Filadelfije i Denvera, te dobra partija Džoela Embida. Od tog momenta američka javnost „gura“ Kamerunca ka prvom takvom zvanju u karijeri.
Nikola Jokić nastavio je sa dobrim partijama, ponovo je bio najefikasniji u Denveru i protiv File, ali Embid je bio fantastičan u pobedničkom timu i duel je završio sa 47 poena, 18 skokova i pet asistencija.
Mora se reći da je bio bolji pojedinac na tom susretu u odnosu na našeg asa. Po završetku susreta, srpski centar je kratko prokomentarisao partiju Embida.
„Zaista je talentovan. Veoma je promućuran“, izjavio je Jokić.
Priče o MVP nagradi prokomentarisao je i trener Nagetsa Majkl Meloun.

Činjenica da se favorit za MVP nagradu menja posle jedne utakmice je sama po sebi potpuna ludost“, kritički se na sve osvrnuo trener Denver Nagetsa.

Na sličan način priču je prokomentarisao i američki novinar Endi Bejli koji se posle dobre partije Paola Bankera (29 poena, 14 skokova) ironično zapitao da li je sada Bankero favorit za MVP titulu posle ovako dobrog izdanja.
Dakle, ne može se samo na osnovu jedne partije dizati tolika galama, već izbor treba gledati kroz celu odigranu sezonu u kojoj Jokić potpuno dominira.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
SPORT
Novi tripl-dabl Jokića – Srbin uradio nešto što niko nije 40 godina!
Kako vreme prolazi, zaista se čini da će ponovo Jokić i Embid biti glavni favoriti za MVP nagradu. Pored njih u tu kategoriju spadaju i Luka Dončić i Džejson Tejtum.
Ukoliko Nikola Jokić ponovi uspeh i po treći put zaredom osvoji nagradu namenjenu najboljem košarkašu sveta, pridružiće se Leriju Birdu, Viltu Čemberlejnu i Bilu Raselu koji su jedini uspevali da stignu do MVP titule tri godine zaredom.
Jokić trenutno beleži 25,1 poen, ima 10,9 skokova i 9,9 asistencija po utakmici, dakle beleži u proseku tripl-dabl što je neverovatna stvar. Na sve ima 1,4 ukradene lopte po utakmici.
Iako se Denver muči defanzivno gledano, Jokić ga drži na vrhu Zapadne konferencije.
Da li će to biti dovoljno za novu „pobedu“ u direktnom okršaju protiv Embida? Do sada je Srbin slavio dva puta u dve prethodne sezone.
Nadamo se svi „het-triku“.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Trent Frejzer - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Amerikanac preko Srbije stiže do Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala