- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Laž ima rok trajanja“: Antonov o izjavama SAD o biolaboratorijama u Ukrajini

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
U američkoj poziciji o laboratorijama u Ukrajini primetne su kontradiktornosti, jer su se „sprečavanjem pandemije“ bavili vojni stručnjaci, izjavio je ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

„Amerikanci protivreče sami sebi. Ako je takav program bio izričito miroljubivog karaktera, zašto su rad na njemu tako operativno obustavili? Zašto se tim pitanjima bave vojni, a ne civilni stručnjaci? Odgovor je očigledan: Vašington je imao i ima šta da krije“, istakao je ambasador.

On je naglasio da je izjava Bele kuće o deaktivaciji laboratorija pre početka specijalne operacije u Ukrajini svedoči o želji Vašingtona da ne dozvoli da rezultati istraživanja dospeju u ruke ruske vojske.
„Ministarstvo odbrane je više puta ukazivalo na znake da SAD sprovode program dvostruke namene. Istovremeno, najsporniji eksperimenti se izvode van nacionalne teritorije. Evo samo jednog primera: Vašington je od 2019. godine koristio Ukrajinu kao platformu za eksperimentisanje sa infekcijom HIV-a. Kao ciljne grupe uzete su najugroženije kategorije stanovništva sa velikim rizikom zaraze“, objasnio je Antonov.
Diplomata je uveren da će „pre ili kasnije morati da odgovaraju na pitanja koje je postavila Rusija“.
„Važno je podsetiti: laž ima rok trajanja“, zaključio je on.

Kirbijevo priznanje

Ranije je koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi priznao da je Vašington radio sa Kijevom na nekoliko „istraživanja“ u oblasti „sprečavanja pandemije“.
„Nije bilo oružja, laboratorija za razvoj biološkog oružja. SAD nisu vršile vojno-biološka istraživanja u Ukrajini“, rekao je Kirbi.
On je dodao da su SAD radili sa Ukrajincima na nekim istraživanjima u oblasti sprečavanja pandemije.
„Svi istraživački objekti su napušteni i bezbedno zatvoreni“, objasnio je Kirbi.
Načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov izjavio je da je ruska vojska tokom specijalne operacije dobila više od 20 hiljada dokumenata i materijala o vojno-biološkom programu SAD u Ukrajini.
Kirilov je naglasio da ovi materijali potvrđuju usmerenost Pentagona na stvaranje komponenti za biološko oružje i njihovo testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugih država duž perimetra granica Rusije. i istovremeno otkrio nove informacije o ključnim ličnostima vojno-bioloških projekata SAD u Ukrajini, koje su do sada bile u senci.
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Amerika priznala da je vršila eksperimente na siromašnim građanima Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala