- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal o mržnji prema Srbinu: „Đoković je najbolji, ali nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa“

© AFP 2023 / JEAN CHRISTOPHE MAGNENETToni Nadal
Toni Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Toni Nadal, teniski stručnjak i stric Rafaela Nadala, izneo je zanimljivo zapažanje o tome zašto postoji averzija određenog broja ljubitelja tenisa prema Novaku Đokoviću, iako je Srbin jedan od najboljih u istoriji ove igre.
Nole je u Melburnu u nedelju osvojio grend slem titulu broj 22 i po broju najvećih trofeja se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.
Međutim, sadašnji trener Feliksa Ože-Alijasima kaže da se Novak zadesio u pogrešno vreme u svetu tenisa.
„Problem je što se Novak pojavio u vreme kada je već bilo uspostavljeno rivalstvo između Federera i Nadala. I ljudi su voleli njihove duele. On je bio novi klinac na ulici, koji je na neki način kvario zabavu. Takođe i njegovo ponašanje na terenu zna da bude problematično. To su razlozi zbog čega nikada neće biti voljen kao Rodžer ili Rafa“, istakao je Nadal.
Toni se osvrnuo i na nedavnu Novakovu izjavu da „kada su drugi igrači povređeni oni su žrtve, a kada sam ja u pitanju onda je foliranje“.
„Ne treba neka posebna pamet pa da se zaključi da se to 'drugi' odnosi na Rafaela, jer je on bio jedini povređeni igrač među kandidatima za titulu na Australijan openu.“
Što se tiče teniskih kvaliteta, Toni Nadal nema dilemu - Đoković je najbolji na svetu.
„Njegov tenis je bez sumnje najkompletniji na terenu i Novak sa zadivljavajućom mirnoćom odgovara na maksimalnu napetost. Očigledno je da je 'gladan' uspeha i da ima ambiciju da nastavi da igra još ubedljivije.“
Toni Nadal - Sputnik Srbija
Toni Nadal
teniski stručnjak
Toni Nadal je na kraju istakao da ipak ceni sva Novakova dostignuća.
„Osim toga što je veliki šampion, Novak i ja smo uvek imali dobar odnos. Postoje oni koji vole Rafu, oni koji vole Rodžera, ali i oni koji vole Đokovića. Činjenica je da retko ko mrzi Federera, da malo njih ne voli Rafu i da Đoković ima više 'hejtera' nego ova dvojica. Ali ne znam zašto je to tako”, zaključio je Rafin stric.
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Sramota je ogoljena zbog „zabranjenih“ šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala