- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev konačno može da odahne – oslobođen je optužbi

© AP PhotoAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) završilo je istragu protiv Aleksandra Zvereva, nemačkog tenisera, osumnjičenog za nasilje u porodici, navodi se na sajtu te organizacije. Ovaj teniser oslobođen je optužbi, ali odluka može biti preinačena u budućnosti ako se pojave neki značajni dokazi.
Pre tri godine u medijima su se pojavile informacije da ga je bivša devojka Olga Šaripova optužila za nasilje u porodici. Sam igrač je negirao sve optužbe. ATP je pokrenuo internu istragu o slučaju u oktobru 2021.godine.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Stara praksa se nastavlja – deca napuštaju Srbiju
Kao rezultat istrage, ATP nije otkrio dovoljno dokaza koji potvrđuju krivicu Zvereva za porodično nasilje, u vezi sa čime organizacija neće izricati nikakve sankcije 25-godišnjem teniseru, ali ova odluka može biti preispitana ako se pojave neki važni dokazi.
Prema saopštenju ATP-a, glavna epizoda zbog koje je nastala istraga odigrala se između Zvereva i Šaripove tokom Masters turnira u Šangaju 2019. godine, a istraga se dotakla i navodnih događaja u drugim gradovima.
Nezavisna kompanija koja je uključena u ovaj slučaj već 15 meseci, intervjuisala je Šaripovu, Zvereva i još 24 osobe, uključujući porodicu svakog od učesnika navodnog sukoba, prijatelje i druge tenisere. Istražitelji su takođe pregledali prepisku, audio-snimke elektronskih uređaja Šaripove i Zvereva, postove na društvenim mrežama i materijale za štampu.
„Od početka sam govorio o svojoj nevinosti i odbijao sam neosnovane optužnice protiv mene. Sarađivao sam u istrazi, a odluku je donela neutralna arbitraža, nakon što sam prethodno dobio sporove u Nemačkoj i Rusiji“, naveo je Zverev.
Zverev je 14. reket sveta, ima 19 titula na ATP turnirima. Najbolji Gren slem rezultat Nemca je finale US Opena 2020.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Jevgenij Kafeljnikov - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Sramotan potez Australijanaca prema šampionu iz Rusije: „Misle da sam 1999. bio skitnica bez države“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala