- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stara praksa se nastavlja – deca napuštaju Srbiju

CC0 / / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
U smiraj fudbalskog prelaznog roka iz FK Partizan stigle su dve zabrinjavajuće vesti – umesto da jedan od dva najveća srpska kluba predstavi neko pojačanje za naredni period, on je ostao bez dva talentovana fudbalera koji gotovo „u paketu“ prelaze u redove italijanske Atalante.
Doskora je bila praksa da Partizan svoje mlade igrače skupo prodaje gotovo po pravilu u Fiorentinu ili Mančester siti, a iz nekog razloga je u ovom prelaznom roku u prvi plan izbila Atalanta, čime je „obnovljena“ saradnja iz nekih davnih vremena jer su istim putem išli Zoran Mirković i Ivan Radovanović.
Aleksandar Golovin, Monako - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SPORT
Zbog zagrljaja sa ruskim fudbalerom Ukrajinac na meti sunarodnika
Sada je ta trasa postala rezervisana za dvojicu momaka koje navijači Partizana, nažalost, neće zapamtiti, radi se o 16-godišnjem Relji Obriću i dve godine starijem Vanji Vlahoviću.
Obrić je levi bek, a iako je Srbin nastupa za mlade reprezentacije Slovenije, što je još jedan od problema jer se u prošlosti često dešavalo da se Srbija lako odrekne pojedinih igrača pa potom pati zbog takvih poteza.
U ovom slučaju se čini da će takav ishod biti i za Partizan i za Srbiju jer produkcija bekova u srpskom fudbalu nije na zavidnom nivou, najblaže rečeno.
Ipak, u Partizanu i Srbiji su procenili da im mladi Obrić nije neophodan i samo se možemo nadati da su znali šta rade.
Nešto drugačiji slučaj je sa Vlahovićem koji, za razliku od Obrića, ima iskustvo treniranja sa seniorima Partizana, ali – samo to.
Već nekoliko sezona unazad se govorilo o tome da bi mladi napadač mogao da bude novi projekat kluba iz Humske 1, ali ga on sada napušta kao pozajmljeni igrač, igraće za mladi tim Atalante, a ukoliko zadovolji kriterijume moći će i trajno da promeni prebivalište po simboličnoj ceni od 500.000 evra.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala