- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

De Golov unuk: Treba da osudimo laži o Rusiji

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPjer de Gol, unuk Šarla de Gola
Pjer de Gol, unuk Šarla de Gola - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Isporuke tenkova Ukrajini mogu da isprovociraju isporuke još moćnijeg oružja, smatra unuk bivšeg francuskog predsednika Šarla de Gola, Pjer de Gol. Prema njegovim rečima, nedavne odluke Zapada da pošalje tenkove Ukrajini samo dodaju još više negativnih stavki sukobu i povećavaju rizik od izbijanja trećeg svetskog rata.
Pjer de Gol je istakao da je došlo vreme da se sklopi mir i da se „Amerikanci urazume“ u ovom sukobu, kao i da se ostvari trajan mir sa Rusijom.

"Kucnuo je čas da se Francuska i njen predsednik podsete da su velika nezavisna nacija, kako bi odigrali tu ulogu koja im zaista pripada. Potrebno je dati Rusiji ozbiljne garancije“, dodao je De Gol na okruglom stolu „Sećanje na Drugi svetski rat u Rusiji i Francuskoj u čast 80. godišnjice od pobede u Staljingradskoj bici“.

Prema njegovim rečima, Rusija i Francuska imaju zajedničku istoriju i ona je jaka, uprkos povremenim sukobima interesa i neprijateljskom raspoloženju Pariza prema Moskvi. On je naglasio da zajedničku istoriju može da zaseni sukob interesa.

Zabrana ruskih medija - suprotna francuskim vrednostima

De Gol se osvrnuo i na zabranu emitovanja ruskih medija, rekavši da je to u suprotnosti sa vrednostima, koje brani Francuska.
„Francuska je u osnovi demokratska zemlja, gde svi mogu da izražavaju svoje mišljenje. Zabranjivati oglašavanje određenim medijima, kakav god bio njihov stav i uloga, nije u redu“, ocenio je on.
Unuk Šarla de Gola izjasnio se i na temu odnosa Rusije i Zapada.
„Zapad loše poznaje Rusiju, ruski narod i njegovu kulturu. Mislim da je to nešto na čemu treba da radimo kako bismo se približili svetu. Takođe, treba da osudimo laži o Rusiji i pogrešnu predstavu Zapada o njoj“, zaključio je De Gol.

Nariškin: Francuski dobrovoljci brane Donbas

Okruglom stolu prisustvuje i predsednik Ruskog istorijskog društva i direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.
Prema njegovim rečima, evropske zemlje nemaju jedinstven stav povodom sukoba u Ukrajini, kako bi htele Sjedinjene Američke Države, a kao dokaz tome je prisustvo francuskih dobrovoljaca u redovima zaštitnika Donbasa.
Nariškin je zahvalio De Golu za posetu Moskvi i istakao da je za Rusiju danas važno da održava kontakte sa evropskom zajednicom, koja nije saglasna sa politikom Vašingtona o revidiranju istorije Drugog svetskog rata.
De Gol je ranije izjavio da dve trećine stanovništva planete podržava Rusiju uprkos tvrdnjama Zapada da je ona izolovana.
Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
De Golov unuk: Protiv Rusije se vodi ekonomski rat od koga profitira Amerika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala