- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

De Golov unuk: Protiv Rusije se vodi ekonomski rat od koga profitira Amerika

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaObuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima
Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Zapad je unapred planirao „zaveru“ protiv Rusije, izjavio je u intervjuu za „AgoraVoks“ unuk bivšeg francuskog predsednika Šarla de Gola, Pjer de Gol.

„Obim i dubina sankcija pokazuju da je sve ovo bilo isplanirano još odavno i da je ovo, zapravo, pravi ekonomski rat od kojeg profitiraju Amerikanci“, istakao je on.

On je istakao da Rusija nije kriva za ogromnu ekonomsku i finansijsku krizu, odgovornost za koju Evropska unija i Sjedinjene Američke Države pokušavaju da prebace na Moskvu.
„Rusi se samo brane, jer je protiv njih uvedeno 11 hiljada sankcija plus deveti paket. Smatram da je potpuno legitimno i prirodno da se Rusi brane“, naglasio je De Gol.
On je takođe prokomentarisao zamrzavanje ruskih aktiva, izjavivši da „nijedan drugi narod od vremena progona Jevreja u Drugom svetskom ratu nije toliko pokraden, kao ruski narod danas“.
Nije ostalo nezapaženo ni „intelektualno nepoštenje Zapada“ koje se ispoljilo u ukrajinskoj krizi.

„Amerikanci su prvi povukli okidač u ratu koji se u regionu vodi od 2014. godine. Drugi ratni huškač postao je NATO koji svoje planove za širenje na teritoriju Ukrajine nije povukao sa dnevnog reda“, konstatovao je De Gol.

On je zaključio da je održavanje dobrih odnosa sa Rusijom obaveza Evrope u ime očuvanja stabilnosti u svetu.
Ranije je francuska istoričarka Ani Lakrua-Riz izjavila da je Šarl de Gol bio poslednji francuski predsednik koji je težio da sačuva njenu autonomiju i nezavisnost od SAD i da izgradi dobre odnose sa SSSR, ali to su sprečavale SAD koje su želele da kontrolišu francusku Vladu.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije.
Zastave Francuske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SVET
Unuk Šarla de Gola: Nečuvena i šokantna diskriminacija ruskog naroda
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala