- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka gleda Zvezdu, Bogdan Partizan – a da li će Amerika videti Vasu?

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Evroliga kod mnogih ljubitelja košarke preuzima primat u odnosu na NBA barem kada je zanimljivost u pitanju. Na to je nedavno ukazao Luka Dončič, evo sada i Bogdan Bogdanović potvrđuje da gleda Evroligu, a spominje i Vasilija Micića koji ostaje u Efesu i nikako da se otisne u NBA, iako to po kvalitetu zaslužuje.
Bogdanović je dao intervju za španski Mundo deportivo u kom se dotakao i evropske košarke.
Očekivano, Partizan mu je u fokusu.
„Da, pratim Evroligu, gledam mnogo utakmica kada god mogu, posebno Partizan i Fenerbahče, to su moja dva tima. Nadam se da će se Bjelica vratiti i da će tim biti bolji sa njim“, rekao je Bogdanović.
Jedan od najboljih igrača Evrolige već par sezona je Vasilije Micić, ali i on ne želi da ide u NBA po svaku cenu, već čeka pravu ponudu.
Dakle, ne ide se iz Evrolige u NBA „grlom u jagode“, samo da bi se otišlo.
„Vasa može da dođe u NBA, postoji prostor za njega. Mora da postoji motivacija u smislu finansija i uloge da bi došao preko bare. On je broj jedan u Evroligi, ali teško je napraviti iskorak u karijeri. Ali, naravno da poseduje kvalitet da igra u NBA ligi“, kaže Bogdan.
Da li je teže postizati poene u Evropi nego u NBA?
„Skorer uvek pronađe način da postigne koš. Ali, pravila su drugačija i, jasno je, u NBA utakmica traje duže“, napravio je poređenje Srbin.
On se sam kalio u Partizanu, pa u Evroligi gde je sarađivao sa sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem.
„Željkov uticaj na mene je bio ogroman. Naučio sam mnogo od njega, on je jedan od najboljih trenera na svetu i ujedno je fantastičan mentor. Naučio me je da budem profesionalac i kako da činim saigrače boljim. Blagosloven sam i srećan što sam delio deo karijere sa njim, da sam osvojio Evroligu sa njim i to je jedan od najsvetlijih momenata u mojoj karijeri, bez sumnje“, dodaje Bogdan.
U NBA ligi nastupa za Atlantu, a mogao je lako da završi u Milvokiju gde bi se čak domogao i šampionskog prstena NBA.
„Ne razmišljam o tome. Zaista ne razmišljam mnogo o tome, iskreno. Osećam se jako dobro u ovom trenutku moje karijere. Svaka godina nosi novi izazov, nove su mogućnosti, motivacije. Osećam se dobro i srećan sam što napredujem svakoga dana“,zaključio je Bogdan.
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SPORT
Direktan duel je otkrio sve razlike između skromnog Somborca i „američkog favorita“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala