- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Direktan duel je otkrio sve razlike između skromnog Somborca i „američkog favorita“

© AP Photo / Derik HamiltonDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Snažni Kamerunac Džoel Embid vodio je Filadelfiju do pobede nad Denver Nagetsima (126:119), pokazavši da igra za statistiku i da je klasičan košgeter, u odnosu na Nikolu Jokića koji je kompletan košarkaš.
Centar Filadelfije koji osim kamerunskog ima američko i francusko državljanstvo, zatrpao je koš Nagetsa, ubacivši 47 poena imao je i 18 skokova uz pet asistencija za nešto manje od 38 minuta provedenih na parketu.
I kapa dole Embidu, koji je čak i preko Srbina u poslednjem napadu pogodio trojku, ali mora se povući paralela između njih dvojice.
U jeku priča o tome ko je bolji, ko će biti novi-stari MVP NBA lige, mora se napraviti razlika između košgetera i kompletnog košarkaša.
Snažni Embid demonstrirao je snagu i „pucačke“ sposobnosti – četiri pogođene trojke iz sedam pokušaja, što je za centra svakako impresivno, ali...
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
SPORT
Jokićeve reči odzvanjaju – zbog spektakla u Beogradu
„Kamerunska zver“ dobila je bitku – ne i rat! Nikola Jokić koji je stao, na za njega skromnih 24 poena, imao je i devet asistencija ka saigračima i osam skokova za 38 minuta i 19 sekundi.
Skromni Somborac po običaju nije želeo da forsira, zapinje, sili, već je pustio da stvari idu svojim tokom. Šutnuo je dve trojke i pogodio obe. Razigravao je saigrače, pogađao kada je trebalo, bio je „dirigent orkestra“ koji ovog puta nije odsvirao trijumfalnu melodiju.
Jokić je sa 24 poena bio najefikasniji igrač Denvera, pratili su ga Marej sa 22 i Majkl Porter Džunior, koji je ubacio 20 poena. Tu je i Aron Gordon sa 18 poena. U tome se vidi da je Jokić odigrao timski, da nije uzimao prekomeran broj šuteva kao što je s druge strane činio Džoel Embid.
Već je prepustio Mareju i ostalima da poentiraju i drže zajedno drže Denver u igri. Na kraju, pružili su ruku Seventisiksersima, ali su ostali prvi na Zapadu ispred Memfisa sa odnosom pobeda i poraza 34-16, dok su Grizliji na učinku 31-18.
Kada je u pitanju Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP lige i dalje je na idealnom koloseku da ispiše istoriju i domogne se i treće uzastopne titule u najjačoj ligi na svetu, što je pre njega pošlo za rukom samo Leriju Birdu, Viltu Čemberlenu i Karimu Abdulu Džabaru.
I čim se završio susret u kom je Filadelfija slavila protiv Denvera, bilo je onih koji su na društvenim mrežama raspredali o tome kako je Kamerunac bolji od Jokića. Ali u čemu to? Po kom osnovu?
I na tom polju treba skinuti kapu upravo Džoelu Embidu, koji se nije „upleo“ u takve priče i nije poleteo posle vanserijske partije u kojoj je ubacio skoro 50 poena.

„Nema rivalstva sa Nikolom Jokićem. On je dvostruki uzastopni MVP, jedan od najboljih košarkaša u ligi. Zaista je neverovatan. Veliki sam ljubitelj“, rekao je Kamerunac koji je odabrao da igra za Francusku.

Podsetimo, Nikola Jokić i Džoel Embid izabrani su za predstojeći Ol-star NBA lige, ali je interesantno da snažni Kamerunac neće biti starter, uprkos tome što prosečno ubacuje 33,4 poena po meču.
S druge strane, skromni Somborac biće u prvoj petorci Zapada, koju osim njega čine još: Lebron Džejms, Luka Dončić, Stef Kari i Zajon Vilijams iz Nju Orleansa.
Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SPORT
„Kralj“ besneo zbog krađe, fotoaparat priložen kao dokaz – Bogdan jednocifren
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
SPORT
Jokić i Embid vodili sjajan duel – ovaj put slavi Kamerunac
Jovan Novak - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
SPORT
Špance je spasao Amerikanac sa iskustvom iz Srbije – a Srbiju može Srbin koji dominira Španijom
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala