- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeve reči odzvanjaju – zbog spektakla u Beogradu

© AP Photo / VLADIMIR LJPORIIŽVečiti derbi
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Pratite nas
Kada je Nikola Jokić zvižducima dočekan u Majamiju zbog sukoba sa Markifom Morisom Amerikanci su se pitali kako se Srbin osećao u neprijateljskoj atmosferi, ali su dobili odgovor da je on igrao u Srbiji. Ako su gledali derbi u Evroligi, dobili su odgovor na šta je mislio.
Igrao sam u Srbiji, brate. Voleo bih da vi možete to da osetite“, rekao je Jokić. Želeo je Amerikancima da objasni da je u karijeri doživeo daleko vatrenije atmosfere od te u NBA.
I zaista, posle večitog derbija Crvene zvezde i Partizana u Evroligi mnogi su se javili i uporedili tu atmosferu i onu u NBA ligi.
Jasno je koja je bolja i vatrenija. Pa su se zato i setili Jokićevih reči.

Novinar Harison Vajnd, koji je poslovično jako dobro upućen u dešavanja u Denver Nagetsima, podelio je na društvenim mrežama atmosferu na kojoj se vide navijači Zvezde i Partizana i citirao je gorespomenutu Jokićevu izjavu.

Shvatio je na šta je Jokić mislio. I nije jedini.
Javili su se na društvenim mrežama ljudi koji prate košarku i istakli da je evroligaška atmosfera značajno vatrenija od NBA, posebno kada su videli da je zapaljena baklja na tribinama.
Nisu samo Amerikanci očarani, javili su se i Grci.
Tamošnji novinar Haris Stavru je prvo podelio video na kom se vide igrači Partizana koji slave pobedu nad Zvezdom uz komentar „Ovo ima samo u evropskoj košarci“.
Zatim je sve uporedio sa mečevima između Panatinaikosa i Olimpijakosa gde nema opcije da prisustvuju gostujući navijači. Što je u Beogradu bio slučaj.

„Upisano je u istoriju da su Srbi brilijantno organizovali dva meča sa navijačima oba kluba u dvorani. Sa dobrom saradnjom, bez jednog predmeta bačenog na teren, sa navijačima koji bodre i pobednika i poraženog. Mi smo (Grci), nažalost, daleko od toga“, napisao je Stavru.

I zaista, kada se pogleda NBA atmosfera, budu tu pune dvorane, veliki broj navijača, ali atmosfera u evropskoj košarci, posebno u srpskoj, je nešto posebno.
Čak i za Grke koji imaju tradiciju navijača i vrele atmosfere.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Sin legende prija Jokiću – Adelmanovi vole Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala