- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sin legende prija Jokiću – Adelmanovi vole Srbe

© AP Photo / Jeff ChiuNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Prvi trener Denvera Majkl Meloun propustio je četiri utakmice dok je bio pod zdravstvenim i bezbednosnim protokolima, a ekipu je vodio Dejvid Adelman. I to je toliko dobro radio da je Nikola Jokić istakao da će u budućnosti Adelman biti prvi trener nekog NBA tima. A, istorija Adelmanovih i Srba je dugačka. I nije slučajna ova povezanost.
Svakako da je Adelmanu bilo lakše da vodi ekipu kada zna da na terenu ima Nikolu Jokića, koji zapravo vrši ulogu trenera na samom parketu.
Jokiću se dopala saradnja sa Dejvidom Adelmanom, što je istakao u jednoj od izjava.
„Mislim da će Dejvid Adelman biti sledeći prvi trener koji dolazi iz Denverovih redova. Pametan je i ima odgovore na sva pitanja. Ima glavu da bude glavni trener“, rekao je Jokić, a prenosi novinar Majk Singer.
Ovako dobro razumevanje između Adelmana trenera i srpskih igrača nije slučajno. Nije ni prvi put da se događa u NBA ligi.
Naime, Dejvidov otac Rik bio je trener čuvenog sastava Sakramento Kingsa za koje su nastupali Vlade Divac i Peđa Stojaković.
Očigledno između Adelmanovih i Srba, posebno centara, postoji neka tajna veza, pa tako ona ponovo funkcioniše, samo mnogo godina kasnije i u nekom drugom klubu, Denveru.
Adelman poštuje Jokića, a poštovanje je obostrano.
Najavljeno je da će Majkl Meloun da se vrati na poziciju prvog trenera na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa, što znači da će Adelman da se vrati na poziciju pomoćnog trenera.
Videćemo kakva budućnost čeka Dejvida Adelmana. Ako ćemo suditi po rečima Nikole Jokića – svetla.
Adelman nije ostao dužan, pa je Nikolu Jokića i Džamala Marija uporedio sa čuvenim tandemom Džon Stokton - Karl Meloun.
„Kao da sam gledao Stoktona i Melouna. Mislim, stvarno je tako. Postoji prostor i dvojica igrača koji se odlično razumeju. Imaju neverovatnu hemiju“, rekao je trener i tako na značaju dvojici igrača svog tima.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Poslednje vesti iz Denvera nisu dobre – Jokić produžava bolovanje?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala