- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Fajzer“: Proizvodili smo kovid mutacije

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaFajzer
Fajzer - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Američka farmaceutska kompanija „Fajzer“ priznala je da je proizvodila varijante viruse korona otporne na lečenje kako bi testirala svoj antivirusni lek.
U saopštenju koje su objavili na svom sajtu, iz kompanije „Fajzer„ naveli su da nisu sproveli istraživanje „pojačavanja funkcije“ – praksu u kojoj naučnici povećavaju sposobnosti virusa da zarazi ljude i proces odabira „poželjnih“ osobina virusa za reprodukciju.
Međutim, farmaceutski gigant priznao je da je kombinovao šiljaste (spajk) proteine novih varijanti virusa sa originalnim sojem kovida kako bi testirao vakcine, ali i da je stvorio mutacije virusa kako bi testirao „pakslovid“, antivirusni lek protiv kovida 19.
„U ograničenom broju slučajeva takav virus može biti konstruisan kako bi omogućio procenu antivirusne aktivnosti u ćelijama“, saopštila je kompanija i navela da je taj proces obavljen u bezbednoj laboratoriji. Dodaju da su težili stvaranju „otpornih sojeva virusa“.
„Fajzerova“ izjava usledila je dva dana nakon što je Džordon Trišton Voker, izvršni direktor koji je uključen u odeljenje mRNA u firmi, rekao novinaru koji je imao skrivenu kameru da kompanija „istražuje“ načine da „mutira kovid kako bi mogli da kreiraju, preventivno razvijaju nove vakcine“, prenosi RT.
Voker je rekao da naučnici razmišljaju da zaraze majmune virusom, koji bi potom „nastavili da inficiraju jedni druge“, iako u „Fajzerovo“ saopštenje to ne pominje.
Vakcina „Fajzer-Biontek“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SVET
Amerikanci traže da se istraže potencijalni smrtonosni efekti bivalentne Fajzer vakcine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala