- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Koferi su spakovani“, ali Stanković i dalje veruje u čudo: „Ne krijemo se“

© Foto: Skrinšot/Arena sportDejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Sampdorija je pod trenerskom palicom Dejana Stankovića nastavila svoj hod ka Seriji B, pošto je kao gost poražena od Atlante rezultatom 2:0 u 20. kolu italijanskog prvenstva. Bio je to četvrti poraz u nizu i ekipa je čak osam bodova udaljena od Sasuola koji je prvi iznad crte...
„Koferi su spakovani“ i Sampdorija je po mnogima već prežaljena, otpisana i „viđena“ u Seriji B.
Ipak, Dejan Stanković nije klonuo, već se uzda u čudo i poručuje da se Sampdorija neće predati, kao i da njegovi igrači imaju ponos, što će pokazati u svom od sledećih 18 mečeva do kraja sezone.
Teško da je bilo ko mogao da zamisli da će Sampa uspeti u Bergamu da osvoji bod ili tri. Jednostavno, Atalanta se bori za Ligu šampiona i u gornjem je delu tabele, u prošlom kolu je odigrala lud meč sa Juventusom (3:3), i s pravom je imala ulogu apsolutnog favorita protiv tima Dejana Stankovića.
Gosti iz Đenove su napadali na startu, ali je pred odlazak na odmor usledio gol Melea. Konačnih 2:0, u drugom poluvremenu postavio je Ademola Lukman.
Bivši trener Crvene zvezde i legenda srpskog fudbala Dejan Stanković izašao je posle novog poraza svog tima pred medije, poručivši da predaja nije opcija.
„Momci su dali sve od sebe protiv Atalante. Hajde da ostavimo iza sebe ovaj meč i okrenemo se sledećem. I dalje verujem da možemo da izborimo opstanak, jer imamo ponos i ne predajemo se. Ne krijemo se, daćemo sve od sebe. Kvaljarela se trudi i daje sve od sebe da pronađe ritam. Njegovo iskustvo i osećaj za gol mogu da budu od ključnog značaja za nastavak sezone“, rekao je Stanković.
Sampdorija posle 20 odigranih kola ima mizernih devet bodova s gol-razlikom 8:34 i zauzima pretposlednju 19. poziciju, dok je Kremoneze poslednji sa osam osvojenih bodova.
U sigurnoj zoni, prvi iznad crte je Sasuolo sa 17 bodova. Tim Dejana Stankovića u narednom kolu gostuje Monci 6. februara.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
SPORT
Velikan u krizi kakva se ne pamti – ni Tadić nema rešenje: „Izgubili smo se“
Nikola Petković, Čukarički, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
SPORT
Nikola je iskoristio američku turneju – Piksi je dobio još jednog aduta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala