- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velikan u krizi kakva se ne pamti – ni Tadić nema rešenje: „Izgubili smo se“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Pratite nas
Rukovodstvo Ajaksa odlučilo je odmah posle remija sa Folendamom u okviru 18. kola prvenstva Holandije da smeni trenera Alfreda Šrojdera.
Popularni „Kopljanici“ su prvi put od 1974. godine vezali sedam utakmica bez pobede u ligi, a ceh je platio trener koji je minulog leta na klupi nasledio Erika ten Haga.
„Uprava kluba više nema poverenja u dalju saradnju“, navodi se na sajtu Ajaksa.
Šrojder je imao ugovor do leta 2024. godine, a ovo mu je drugi otkaz koji je dobio kao samostalni trener pošto se pre nekoliko sezona nije dugo zadržao ni na klupi bundesligaša Hofenhajma.

„Ovo je bolna odluka, ali i nužna. Nakon dobrog početka sezone, izgubili smo mnogo bodova. Igra je takođe bila nestabilna. Poslednjih nedelja postalo je sve jasnije da Šrojder ne može da preokrene situaciju. Verujemo da je uprkos brojnim transferima imamo na raspolaganju jaku ekipu, sposobnu da osvoji prvenstvo“, objasnio je jedan od čelnika kluba Edvin van der Sar.

© AFP 2023 / OLAF KRAAKAlfred Šrojder, Ajaks, bivši trener
Alfred Šrojder, Ajaks, bivši trener - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Kapiten amsterdamskog velikana Dušan Tadić smatra da je odgovoran za otkaz koji je trener Šrojder dobio u Ajaksu.
„Stidim se i odgovoran sam za otpuštanje Alfreda Šrojdera. Svi igrači bi trebalo da se osećaju isto jer smo podbacili. Ne pobediti po ko zna koji put ove sezone ne bi trebalo i ne sme da se dešava Ajaksu. Što se tiče trenera, tako funkcioniše fudbal, ali bismo svi trebali da se pogledamo u ogledalo. Hajde, nemojte pobediti Folendam kod kuće. Ko god da je trener, moraš da pobediš, pa čak i bez njega moraš da dobiješ“, rekao je Tadić.
Srbinu je baš teško palo sve pa se nije libio da koristi i psovke.

„Kakav nam je trener sada potreban? Mora da bude jaka ličnost. Ali, grupa igrača ostaje ista, to znate? A mi smo igrali bedno. Ajaks je peti i to je neverovatno. Izgubili smo karaktere u svlačionici i fali nam odlučnost“, poručio je Tadić.

Kao glavni kandidat za novog trenera Ajaksa slovi hrvatski selektor Zlatko Dalić.
Ajaks je tek peti na tabeli sa sedam bodova manje od vodećeg Fejenorda. Holandski velikan je ispao i iz grupne faze Lige šampiona, ali su sa dve pobede nad Rendžersom prošli u Ligu Evrope gde ih čeka Union Berlin u nokaut fazi.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
UEFA nastavila sabotažu ruskog fudbala – oduzeto još jedno finale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala