- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

UEFA nastavila sabotažu ruskog fudbala – oduzeto još jedno finale

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) oduzela je Rusiji pravo da bude domaćin utakmice Superkupa Evrope 2023, koja je trebalo da bude održana 16. avgusta u Kazanju, navodi se na sajtu evropske kuće fudbala.
Izvršni komitet UEFA odlučio je da premesti utakmicu u Atinu, a ona će se održati, kako je i planirano u sredu 16. avgusta ove godine.
Kazanj je dobio pravo da bude domaćin utakmice za UEFA Superkup još u martu 2020. godine. Na teritoriji Rusije do sada nikada nisu organizovane utakmice UEFA Superkupa.
Ministar sporta Tatarstana Vladimir Leonov je krajem decembra za RIA Novosti rekao da UEFA dugo nije kontaktirala Kazanj oko održavanja utakmice za Superkup.
U februaru 2022. godine Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i UEFA izdale su zajedničko saopštenje prema kojem su ruski timovi i klubovi suspendovani iz učešća u međunarodnim takmičenjima na neodređeno vreme zbog događaja u Ukrajini.
S tim u vezi, ruski tim je isključen iz plej-ofa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.
UEFA je takođe odlučila da finale Lige šampiona 2021/22. premesti iz Sankt Peterburga u Pariz na čuveni stadion u Sen Deniju.
Takođe, UEFA u septembru nije dozvolila ruskoj reprezentaciji da se nađe na žrebu za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Srpski fudbaler doživeo nezapamćenu torturu – šamari, uvrede i pretnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala