- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosteh“: Priče o nestašici municije u ruskoj vojsci – besmislice

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaArtiljerija sirijske vojske na položajima u provinciji Idlib
Artiljerija sirijske vojske na položajima u provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Pratite nas
Tvrdnje Kijeva i pojedinih Zapada medija o tome da ruska vojska nema dovoljno granata nisu tačne, rekao je za Sputnjik generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

„Razgovori koji danas vode naši protivnici o tome da Rusiji navodno ponestaje raketa, projektila i ostalog su potpune besmislice. Po nalogu Ministarstva odbrane nekoliko puta smo povećali proizvodnju municije“, rekao je Čemezov.

On je istakao da se tokom specijalne vojne operacije zaista troši veliki broj municije svih vrsta – meci, artiljerijske i tenkovske granate, rakete.
Ranije je američki list „Njujork tajms“ pisao da Rusija navodno kupuje milione artiljerijskih granata i raketa u Severnoj Koreji. Prema pisanju lista, to ukazuje na činjenicu da su sankcije „ozbiljno ograničile lance snabdevanja i da su primorale Moskvu da se po pitanju vojnih nabavki obrati otpadničkim režimima“. Međutim, ruski ekspert Aleksej Leonkov istakao je da su takve vesti deo informacione kampanje. On je istakao da je poslednjih godina obnovljena čak i municija u skladištima – granate koje su skladištene još u sovjetsko vreme zamenjene su novim.
Protivdronski sistem - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
RUSIJA
Rusija proizvodi nove sisteme za borbu protiv dronova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala