- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proizvodi nove sisteme za borbu protiv dronova

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaProtivdronski sistem
Protivdronski sistem - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Rusija će u naredna dva meseca završiti državna ispitivanja i započeti serijsku proizvodnju nove generacije sistema za elektronsko ratovanje za borbu protiv bespilotnih letelica, saopštila je u sredu pres služba državne korporacije „Rosteh“.
U pitanju je principijalno nova generacija avionskih i kopnenih sredstava za radioelektronsko ratovanje i borbu protiv dronova, objašnjava se u saopštenju.
Državna korporacija ističe da preduzeća „Rosteha“ povećavaju tempo i obime proizvodnje naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Radi se o jurišnim i transportnim helikopterima, novim i unapređenim borbenim lovcima, frontovskim bombarderima, strateškim nosačima raketa, transportnim i borbenim avionima za obuku.
„Raketne jedinice se popunjavaju sistemima ‘Iskander M’, PRO snage dobijaju komplekse ‘Pancir S1’, nastavljaju se isporuke tenkova T-72B3, T-72B3M, T-80BVM i T-90M, samohodnih artiljerijskih oruđa ‘Msta S’, ‘Malka’, ‘Akacija, ‘Tulipan S’, samohodnih minobacača ‘Tulpan’, teških raketnih lansera TOS-1A ‘Solncepek’, kao i sistema za artiljerijsko izviđanje, veze i vozila za upravljanje“, navodi se u saopštenju.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala