- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: Masovnim raketnim napadima sprečena isporuka NATO naoružanja na front

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeRusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“
Rusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Pratite nas
Oružane snage Rusije izvele su 26. januara masovni raketni napad visoko preciznim oružjem i bespilotnim letelicama na ukrajinske energetske objekte, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Energetski sistemi koji su bili meta napada ruske vojske obezbeđivali su funkcionisanje preduzeća odbrambeno-industrijskog kompleksa i transportnog sistema Ukrajine.
Kako je precizirano, pogođeni su svi predviđeni objekti i ciljevi su ostvareni. Usled napada je poremećen prevoz oružja i municije na front, uključujući NATO naoružanje, a takođe je narušen je rad proizvodnih pogona preduzeća za remont vojne tehnike ukrajinskih trupa.
U pravcu Kupjanska i Krasnog Limana za dan je likvidirano preko 70 ukrajinskih vojnika, a uništen je i artiljerijski sistem američke proizvodnje M-777.
Ruska vojska je u pravcu Donjecka za dan likvidirala preko 80 ukrajinskih vojnika, a uništena je i vojna tehnika američke proizvodnje.
U pravcu Hersona uništen je ukrajinski sistem „grad“, artiljerijski sistem američke proizvodnje M-777 kao i skladište municije.
U delu fronta Južno-Donjeck i u pravcu Zaporožja grupa snaga „Istok“ Oružanih snaga Rusije tokom ofanzive je zauzela nove odbrambene linije. Ukrajina je za dan izgubila do 65 vojnika.
Ruski sistemi PVO za dan su oborili ukrajinski jurišni avion Su-25, 11 bespilotnih letelica i 14 projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „oljha“, „uragan“ i „hajmars“.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Nemački ministar odbrane: Nema ni govora o slanju lovačkih aviona Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala