- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Ruski robot „Marker“ će uništiti NATO tenkove

© Foto : Press-služba Roskosmosa / RKK «Эnergiя» / Uđi u bazu fotografijaRobot "Marker" na kosmodromu Vostočni
Robot Marker na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Fond perspektivnih istraživanja (FPI) i kompanija „Androidna tehnika“ pripremaju borbenu verziju robota „Marker“ za uništavanje NATO tenkova „abrams“ i „leopard“, napisao je na Telegramu bivši direktor „Roskosmosa“ i rukovodilac naučno-tehničkog centra „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin.
„Razgovarao sam sa kolegama iz ‘Androidne tehnike’ i Fonda perspektivnih istraživanja i svi su se složili da će naš udarni Marker, do dolaska tenkova ‘abrams’ i ‘leopard’ u Ukrajinu, biti pripremljen za njihovo uništavanje“, rekao je on.
Na modul robota „Marker“ se mogu instalirati protivtenkovski raketni sistemi, koji su efikasna sredstva u borbi sa savremenim tenkovima.
Ranije je Rogozin za Sputnjik izjavio da će u februaru u zonu specijalne vojne operacije stići četiri robota „Marker“ koji će biti u obaveštajnoj varijanti i udarnoj verziji. Roboti će učestvovati u borbama nakon testiranja na poligonu. On je naveo da ovaj robot moći da automatski uništava tenkove „abrams“ i „leopard“ i druge mašine pomoću elektronskog kataloga u kontrolnom sistemu sa slikama neprijateljske tehnike.
Kako je Sputnjiku izjavio vojni ekspert Viktor Murahovski, NATO tenkovi moraju da deluju u Ukrajini na udaljenosti manjoj od 1.500 metara zbog vrste terena. Međutim, njihov oklop je prilagođen da deluje na udaljenosti od 2.000 metara. Dodao je da zapadni tenkovi imaju velike gabarite pa su zbog toga pogodna meta.
Robot „Marker“ je proizvela kompanija „Androidna tehnika“ zajedno sa Fondom perspektivnih istraživanja. Robotski kompleks je težak oko tri tone i ima najnaprednije veštine autonomnog kretanja, a objekte prepoznaje pomoću tehnologija veštačke inteligencije. Autonomija platforme je obezbeđena modularnim multispektralnim sistemom, u kome se podaci obrađuju pomoću algoritama neuronske mreže.
Nemačka vlada je 25. januara objavila da će Kijevu poslati 14 tenkova „leopard“, a američki predsednik Džozef Bajden je saopštio da će Kijevu isporučiti 31 tenk M1 „abrams“.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SVET
Bajden: Isporučićemo Kijevu 31 tenk "abrams"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala