- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal i Alkaras sede kod kuće – i plaše se da Srbin uđe u finale

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
U polufinalu Australijan opena igraće Novak Đoković i Tomi Pol, odnosno Stefanos Cicipas i Karen Hačanov. Gledano iz ugla najboljih španskih igrača Rafaela Nadala i Karlosa Alkarasa, najgore moguće finale bilo bi ono između Srbina i Grka. Jer bi obojica izgubili.
Rafael Nadal bi došao u situaciju da gleda kako Novak Đoković napada 22. Grend slem titulu kojom bi stigao Rafu (ujedno i prestigao u večitoj trci jer je bolji u skoro svemu ostalom), a Karlos Alkaras bi izgubio prvo mesto na ATP listi ako se Srbin i Grk nađu u finalu.
Alkaras bi skliznuo sa prvog mesta bez obzira na konačni rezultat finalnog okršaja, nebitno da li bi trofej digao Novak ili Stefanos.
Dakle, Nadal i Alkaras će svakako navijati za Pola protiv Đokovića, odnosno za Hačanova protiv Cicipasa.
Španski poznati list „Mundo deportivo“ piše da uprkos tome upravo Novak i Cicipas imaju najveće šanse da se nađu u borbi za trofej prvog Grend slema u sezoni.
Cicipas već ima iskustvo igranja u finalu velikog turnira, uradio je to na Rolan Garosu 2021. godine kada je upravo izgubio od Đokovića. To mu daje veće šanse protiv Hačanova, mada se mora reći da je Rus u sjajnoj formi i igra tenis života.
Sa druge strane, Đoković je izraziti favorit protiv Tomija Pola, juri svoj 22. Grend slem i sve su šanse da će Nadal biti tužan kada vidi ishod polufinala, a možda i finala.
Rafael Nadal je učestvovao na ovogodišnjem Australijan openu, ali se nije nimalo dobro proveo jer je izgubio meč druge runde od Mekdonalda sa 4:6, 4:6, 5:7.
Mladi španski as Alkaras je poručio je pred sam start prvog ovosezonskog Grend slema u sezoni da neće igrati jer se povredio na treningu.
„Radio sam naporno da bih bio na najboljem nivou za Australiju, ali nažalost neću biti u stanju da igram na Kujongu i potom na Australijan openu. Teško je, ali moram da budem optimista, da se oporavim i gledam unapred. Vidimo se 2024. na Australijan openu", poručio je Alkaras.
Dakle, Nadal i Alkaras će na sofi kod kuće pratiti kako Novak igra polufinale i navijaće obojica protiv Srbina.
Tomi Pol - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Novakova prepreka za finale – Amerikanac sa asom na tribinama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala