- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena lako do finala – tamo je čeka ubojita Beloruskinja

© AP Photo / Aaron FavilaJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Kazahstanka ruskog porekla Jelena Ribakina na dominantan način se plasirala u finale Australijan opena, nakon što je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku – 7:6, 6:3. Jelena je tako nastavila u Melburnu da igra turnir iz snova i u borbi za pehar odmeriće snage sa Arinom Sabalenkom, koja je lako izašla na kraj sa Magdom Linet – 7:6, 6:2.
Prvi set obilovao je neizvesnošću i dramom, što se i očekivalo u dvoboju Ribakine i Azarenke, 25. i 24. igračice na VTA rang-listi.
Jelena Ribakina prva je servirala i bez većih problema uspela je da osvoji uvodni gem. Azarenka je uzvratila udarac, a čak je prva uspela da „ukrade servis“ protivnici u petom gemu i da povede 3:2.
Ipak, već u narednom gemu usledio je ribrejk Kazahstanke ruskog porekla.
Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Nastavljena je revija brejkova, po jedan na obe strane i kako su Ribakina i Azarenka bile izjednačene posle 12 odigranih gemova, tajbrejk morao je da odluči pitanje pobednika prvog seta.
Ribakina je pokazala bolji stepen koncentracije i na kraju je slavila rezultatom 7:4 u tajbrejku.
Nema dileme da je to bila injekcija u psihološkom smislu jer je u drugom uspela da dođe do ranog brejka u drugom setu i da povede 2:1.
Posle toga je Jelena Ribakina sebično čuvala svoj servis i na kraju je uspela da trijumfuje rezultatom 6:3, što je bilo dovoljno za plasman u finale prvog Grend slema u godini.
Jelena Ribakina, 23-godišnja teniserka rođena u Moskvi, plasirala se u svoje drugo Grend slem finale.
Posle Ribakine i Azarenke, na teren su izašle Sabalenka i Linet, i tu je takođe bilo neizvesno samo u prvom setu koj ije dobila Beloruskinja posle tajbrejka 7:6 (7:1).
Drugi je bio daleko lakši za razigranu Sabalenku, koja je prepustila protivnicima samo dva gema i plasirala se u svoje prvo Grend slem finale, posle tri neuspešna pokušaja.
Sabalenka je prethodno gubila polufinale Vimbldona 2021. godine, kao i polufinala na US Openu 2021. i 2022. godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Drama u Australiji zbog zastave sa Putinovim likom, oglasio se i ukrajinski ambasador
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala