- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi oduševili Piksija i zaslužili odlazak u Holivud: „Debi iz snova i lepa uspomena“

© Foto: Skrinšot/Sportska centralaDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Dragan Stojković, selektor Srbije, bio je zadovoljan zbog pobede Orlova u prijateljskom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:1) koji je odigran u Los Anđelesu. Piksi je poručio da je zadovoljan zalaganjem i preokretom, dodajući da će igrači zasluženo moći slobodan dan da provedu uživajući u čarima Holivuda.
Amerikanci su igrali u izuzetno jakom sastavu i poveli su preko Vaskeza u 29. minutu, ali je Ivan Ilić uspeo da pogodi za izjednačenje pred odlazak na odmor.
U nastavku je Veljko Simić dao gol za potpuni preokret i trijumf Srbije, koja je sačinjena uglavnom od igrača iz Superlige.
Golman Nemačke Nojer prolazi pored Meksikanaca koji se raduju pobedi nad njegovom reprezentacijom - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Hrvat i „karta u jednom pravcu“ izazvali zemljotres u Minhenu
„Utisci su veoma pozitivni zbog rezultata i pobede koja je uvek važna. Mislim da je ostavljen dobar utisak. Igrači došli s priprema, dug put, ali čestitam im na velikoj borbi. S obzirom na to da smo imali samo tri treninga koja smo iskoristili da uigramo koliko možemo tim. Da neke taktičke stvari sprovedemo u delo. Momci su pokazali jedan kolektivni duh i na kraju se to isplatilo time što smo pobedili“, rekao je Dragan Stojković.
Na pitanje da li u ovom timu ima momaka koji mogu da konkurišu i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor se nasmejao i odgovorio:
„Ima, ali ne bih o imenima. Zaista, zadovoljan sam onim što sam video. Ima tu igrača koji će se u bliskoj budućnosti izboriti za svoj status“.
Koliko je selektoru Srbije stalo da reprezentacija pobedi, najbolje oslikava momenat kada je pri vođstvu Amerike, nakon jedne promašene prilike „super Orlova“ od besa bacio kačket na travu.
„Bitno je bilo da pobedimo, da damo gol. Bila je to jedna u nizu od prelepih akcija. Šanse koje smo stvarali, bilo bi onako malo tragično da nismo postigli gol. Kada se sve sabere, jedan odličan utisak i sve ono što smo radili u ova tri treninga, momci su to pokazali. Za mene je to najveća satisfakcija. Uspeli su da shvate neke ideje koje želimo da pokažemo i na kraju se to isplatilo. Opet kažem, jedna lepa uspomena za igrače, jedan debi da kažem debi iz snova za njih i jedan podstrek da nastave da rade, treniraju, budu vredni i da čekaju svoju šansu“.
Podršku Srbiji u Los Anđelesu pružili su proslavljeni bivši košarkaši Vlade Divac i Marko Jarić. S obzirom na to da su bili poput talije, Piksi je poručio da će oni biti gosti reprezentacije u budućnosti na nekom od mečeva.
„Sa velikim zadovoljstvom naravno. Lepo je videti naše ljude, velike sportiste, koji su došli da nas podrže, bili uz nas. Verujem da su bili zadovoljni i pre i posle utakmice. Jedan rezime, jedan dugačak put. Mislim da smo videli dosta, dosta pozitivnih stvari i što se tiče ponašanja igrača, treninga, i onog najvažnijeg utakmice. Čestitam svima na pobedi, velikoj borbenosti, svemu onom što su pokazali. To je put kojim moraju da idu i da budu vredni, da treniraju još više i sigurno da će u skorijoj budućnosti dobiti šansu“.
Fudbaleri Srbije zaslužili su odlazak u Holivud, pošto su blistali na meču u Los Anđelesu. To je potvrdio i selektor Dragan Stojković.
„Pa s obzirom da je sada na redu slobodan dan, u planu je da obiđu par tako nekih lepih mesta. Ovo je zaista jedan od možda najlepših gradova na svetu i sigurno da je Holivud, sam po sebi jedno sjajno mesti i ime koje puno znači. To će biti još jedna lepa prilika da ga obiđu, da vide, da se slikaju i to je to vraćamo se kući. Počeli smo ovu 2023. godinu sa pobedom i nadam se da ćemo je tako i završiti“, zaključio je Piksi.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Srbija – SAD - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
SPORT
Srbija pobedila Ameriku u Los Anđelesu – Piksijevi novi Orlovi blistali u Holivudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala