- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak se pita – „vaskrsli“ Rus stoji mu na putu

© AP Photo / Ng Han GuanNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Sve je spremno za spektakl u Melburnu u kom će se u glavnim ulogama naći Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov. Njih dvojica bi trebalo oko pola 10 da izađu na Rod Lejver Arenu, gde će odmeriti snage u četvrtfinalu Australijan opena.
Jasno je da je Novak izraziti favorit protiv Rusa koji je vaskrsao u duelu osmine finala protiv Holgera Rune, gde je odbranio dve meč lopte, kasnije je u super tajbrejku gubio 5:0, da bi na kraju slavio 11:9.
Prežio je Rus dramu, ali sada mu na putu stoji najbolji igrač sveta, iako to ATP lista kaže, ovde je reč o formi i demonstraciji sile na terenu.
Iako vuče povredu zadnje lože leve noge, Đoković deluje sve bolje i impresivnije u svom omiljenom dvorištu za igru - Melburnu.
Srbijanka Stanišić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
MOJA PRIČA
EKSKLUZIVNO Baka Srbijanka, Novakov najveći fan u Australiji i hit na mrežama: „Što je ovako mršav?“
Posebno se to videlo protiv domaćeg igrača Aleksa de Minora kog je razbio u tri seta, prepustivši mu svega pet gemova – 6:2, 6:1, 6:2 u meču koji je trajao 126 minuta.
Prethodno je srpski teniski as redom rušio Karbaljesa Baenu, Francuza Kuakoa, Bugarina Dimitrova.
Ipak, ono što je najvažnije od svega jeste poruka koju je Novak poslao posle nokautiranja De Minora.
„Ništa nisam osetio, povreda ide na bolje. Popio sam mnogo tableta protiv bolova. Ne volim ih, ali je pomoglo. Hvala mom fizioterapeutu, mom lekarskom timu i hvala Bogu naravno. Želim da nastavim u tom ritmu, idemo dalje“, bodrio se šampion posle teniske lekcije koju je očitao De Minoru pred australijskom publikom.
I sada je na red stigao najveći izazov – Rus. Do sada su Andrej Rubljov i Novak Đoković u tri navrata ukrštali rekete i Srbin vodi u međusobnom skoru 2:1.
Jedini put Novak je od Rubljova izgubio na Srbija openu, u svom Beogradu na Dorćolu. Ostala dva puta je rešio u svoju korist i zbog toga ne čudi što je izraziti favorit protiv nezgodnom Rusa koji u Melburnu igra odličan tenis.
Na svom putu do četvrtfinala Andrej je izbacio Dominika Tima, zatim Finca Rusuvorija, Britanca Evansa i preživeo jetalentovanog Danca Runea.
Rubljov je peti nosilac u Australiji, Novak četvrti, ali je jasno ko je izraziti favorit. Samo da loža ponovo bude kao u meču Đokovića i De Minora, u tom slučaju jasno je da Rus ima izuzetno male šanse da porazi vlasnika 21 Grend slem titule.
U suprotnom, biće drame u Melburnu.
Tok meča Đoković - Rubljov pratite uživo u tekstualnom prenosu na Sputnjiku.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Bez brige – sve ide na Novakovu vodenicu
Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Urnebesno – u Melburnu „love“ sve ruske zastave /foto/
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Moskovljanin na udaru zbog podrške svom narodu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala