- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrej je završio u suzama – čuveni trener najbolje opisao Novakovu taktiku: „Hajde, ne bojim se!“

© AP PhotoAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Ljut na sebe i frustriran svojom igrom, Andrej Rubljov u meču protiv Novaka Đokovića bio je daleko ispod svog nivoa, ali jednostavno srpski as je diktirao neverovatan tempo. Možda je najbolji opis partije Đokovića dao trener Patrik Muratoglu, uporedivši ga sa bokserom.
Utučeni Rus istakao je posle meča da nije bio impresioniran Novakovom igrom jer je već znao da ga čeka susret sa jedim od najboljih.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Novak slavio – Srbi zaigrali kolo u Melburnu /video/
Znao je Andrej Rubljov kako da pobedi ranjivog Novaka Đokovića u Beogradu, ali će trenutno morati da bude zadovoljan samo sa tim trijumfom jer se u Australiji susreo sa pravim, moćnim Novakom.
Tokom celog meča Rus je bezuspešno tražio rešenje, a posle meča priznao je da ga ništa u Novakovoj neverovatnoj igri nije impresioniralo jer je upravo takvog srpskog asa i očekivao na terenu.
„Ne znam, zaista. On je jedan od najboljih igrača, tako da me ništa posebno nije impresioniralo, znao sam da će biti teško. To je to. Prosto“, rekao je utučeni Rubljov.
Pre meča na Australijan openu Rubljov i Novak su igrali tri puta, a ruski teniser smatra da je srpski as najbolje odigrao u četvrtfinalu prvog Gren slema u sezoni.
„Igrali smo tri puta do sada. Danas je igrao mnogo bolje, kad uporedim naše mečeve iz Torina i Beograda. Ne znam šta drugo da kažem. Servirao je jako dobro, riternirao“, dodao je Rubljov.
Oduševljen nastupom Đokovića bio je i slavni trener Patrik Muratoglu.
„Novak je startovao meč gotovo konstantnim napadima na forhend Rubljova. Radio je to kao bokser koji govori protivniku – hajde, napadni, ne bojim se!“, naveo je Muratoglu.
Trudio se ruski teniser da se vrati u meč i da ubedi sebe da može da pronađe šansu.
Pokušavao sam da govorim sebi da ne odustanem, odigram još jedan gem više. Nikad ne znaš šta može da se desi. Samo da ostanem u igri, da ne odustanem mentalno. Ako mogu da osvojim moj servis gem, hajde da uradim to. Nebitno ako je 0:30. To je to“, istakao je Rubljov.
Rubljov je na kraju razgovora upitan o odlasku na Vimbldon, a otkrio je da on, ruske i beloruske kolege čekaju dobre vesti.
„Nadam se, ne znam. Poslednje što sam čuo bilo je da će možda narednih sedmica objaviti. Čekamo. Nadam se da ćemo moći da igramo. Voleo bih da igram. Vimbldon je jedan od najboljih turnira u našem sportu“, zaključio je Rubljov.
Ruskim i beloruskim igračima učešće na Vimbldonu prošle godine je bilo zabranjeno.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Novak slavio – Srbi zaigrali kolo u Melburnu /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Novakov šou posle razbijanja Rusa: Čestitao mami rođendan, „kupio“ aplauz za Federera
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala