- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov šou posle razbijanja Rusa: Čestitao mami rođendan, „kupio“ aplauz za Federera

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković je posle plasmana u polufinale Australijan opena, gde ga čeka Amerikanac Tomi Pol, priredio pravi šou za navijače u Melburnu. Oduševio je spontanošću i lepim manirima u razgovoru za Džimom Kurijerom. Srpski teniski as čestitao je rođendan svoj majci – Dijani i naterao je navijače da aplaudiraju penzionisanom Rodžeru Federeru.
Demonstrirao je silu Novak Đoković u dvoboju sa Rusom, koji je podsetio na igru „mačke i miša“. Samo dva sata i četiri minuta bilo je potrebno Srbinu da se domogne jubilarnog 10. polufinala u Melburnu, a pravi šou usledio je po završetku susreta.
Na pitanje Džima Kurijera kako bi ocenio ovaj meč, Novak je odgovorio:
„Rangirao bih ovaj meč kao broj dva na ovom turniru, kada je moj najbolji tenis u pitanju. Ne mogu da budem zadovoljniji sa svojim tenisom. Igram solidno sa osnovne linije. Volim da igram na Rod Lejver Areni. Definitivno najposebniji teren u mojoj karijeri.
Vetar koji je duvao izuzetno jako, pravio je dosta priblema Rubljovu i Novaku. Ipak, činilo se da se srpski as bolje snašao u pomenutim uslovima, što je otkrio svom „domaćinu“ .
„Da Džime, moraš da se prilagodiš, adaptiraš uslovima. Nije bilo toliko vetrovito oko šest kada sam se zagrevao, a onda je počelo. Imao sam jak vetar u leđa. Na TV se to ne vidi, za nas igrače je to ogromna razlika. Moraš da biraš svoje udarce, da malo više otvaraš teren, da pratiš lopticu. Generalno gledano, mislim da rezultat ne govori realnost ovog meča. U prva dva seta je bilo mnogo tesnih gemova. Andrej je sjanan igrač, ima fantastičan forhend i imam tonu poštovanja prema njemu. Znao sam kakav je njegov plan, jedno je zamišljati, drugo je ono na terenu. Našao sam svoj najbolji tenis, zbog toga sam najzadovoljniji“, rekao je Novak.
Đoković je zatim otkrio kako su izgledali njegovi dani oporavka, s obzirom na to da osim mečeva nema drugih dodira s tenisom. Zbog povrede zadnje lože ne trenira, već odmora i ide na terapije.
„Da budem iskren, bio sam povezan na mašine više nego u odnosu na bilo koga i bilo kada. Davao sam sve od sebe da se oporavio. Isprobao sam svaku mašinu na ovoj planeti da bih osposobio svoju nogu. Odradilo je posao, nastavljam, igram, borim se. Važno je biti pametan i mudar sa telom u ovakvim uslovima, gde je važnije oporaviti se i spremiti se za naredni meč“, ističe srpski as.
Usledila je Kurijerova konstatacija da je Novak Đoković prilično dobar kada dogura do polufinala u Australiji. Svaki prethodni put, ne samo da je pobedio u polufinalu, već je osvojio trofej.
„Da, da, tako je“, nasmejao se Novak i dodao:
„Pokušaću tako da nastavim. Tačnije, da nastavljam da budem dobar“.
Naredna prepreka biće Amerikanac Tomi Pol, koji je u četiri seta eliminisao svog sunarodnika Bena Šeltona i plasirao se u prvo polufinale nekog Grend slema u dosadašnjoj karijeri. Pol i Novak nikada nisu igrali.
„Sreli smo se u svlačionici, ranije danas“, nasmejao se Đoković.
Na Džimovo pitanje, šta očekuje, usledio je odgovor:
„Očigledno on nema šta da izgubi. Prvi put je u Grend slem polufinalu i igra strašan tenis, poslednjih 12 do 15 meseci zaista je odličan. Ima sjajanog trenera, moram biti spreman za taj meč. Mentalno i psihološki kao što sam prišao prethodnih mečevima, onda imam dobru šansu“, jasan je Đoković.
Kurijer je zatim vratio Novaka na početak njegove karijere, tražeći od Srbina da se priseti kako je izgledalo njegovo prvo Grend slem polufinale. Tu je do izražaja došla Novakova harizma, spontanost i veličina.
„Mislim da je bio US Open, 2007. Godine. Prošlo je baš, baš dosta vremena. Imao sam sreće da dobijem to polufinale, ali sam u finalu izgubio od Rodžera. Hajde da mu damo jedan veliki aplauz, ajde jedan aplauz za Rodžera, on je to zaslužio. Imao sam neverovatne borbe sa njim, on nedostaje tenisu. Video sam kada se lepo obukao i sredio za fešn-vik. On je za tenis jedan od najvažnijih igrača u istoriji“, rekao je Đoković, a usledio je gromoglasan aplauz prisutnih na Rod Lejver Areni.
Đoković je zatim na engleskom otpevao rođendansku pesmu njegovoj majci – Dijani.
„Hvala mojim roditeljima i veliko priznanje mom fizioterapeutu Miljanu. Prošao je pakao sa mnom u poslednjih 10 dana, a sa mnom je 15 godina“. Želim da mu se zahvalim, da mu kažem hvala, hvala, veliko hvala“.
Za kraj je Đoković na objektivu kamere napisao „Srećan rođendan mama i rođo“.
Šmekerski – u Novakom stilu!
Srbijanka Stanišić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
MOJA PRIČA
EKSKLUZIVNO Baka Srbijanka, Novakov najveći fan u Australiji i hit na mrežama: „Što je ovako mršav?“
Novak Đoković – Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Đoković pobedio Rubljova za jubilarno polufinale Australije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala